У липні 2024 року Президент України Володимир Зеленський говорив, що всі аеродроми, з яких РФ атакує Україну, мають бути знищені. Схоже, українські військові та розвідники волю Зеленського виконують на "відмінно".

Так, Генштаб ЗСУ повідомив, що вночі 3 серпня Сили оборони завдали удару по аеродрому "Морозівськ" у Ростовській області. Там окупанти тримають Су-34 та Су-30/35, а також Су-24, Су-24М. Саме звідти Кремль атакує Схід України керованими авіаційними бомбами.

Вже відомо, що внаслідок бойової роботи вдалося вразити склади із боєприпасами.

"Зафіксовано попадання до складів з боєприпасами, де зберігалися, зокрема, й керовані авіаційні бомби. Інформація про поразку засобів ППО та авіаційної техніки ворога уточнюється", - йдеться у повідомленні.

Довідка:

  • Ростовська область Росії межує з Україною. Кордон між ворогами та нашою державою проходить Луганською та Донецькою областями.
  • Російське місто Морозівськ розташоване орієнтовно за 265 кілометрів від Ростова-на-Дону та орієнтовно за більш ніж 300 кілометрів від нинішньої лінії фронту по прямій.
  • Аеродром "Морозівськ" розташований за 3 кілометри на південний захід від міста Морозівськ.

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Крім цього, українські військові атакували низку нафтобаз та об'єктів зберігання паливно-мастильних матеріалів у Білгородській, Курській та Ростовській областях. У Генштабі підтвердили попадання та подальше займання не менше двох резервуарів із нафтопродуктами.

За даними Генштабу, завдання було виконане силами та засобами Служби безпеки України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України у взаємодії із Збройними Силами України.

До речі, Міноборони країни-агресора стверджує, що в ніч проти 3 серпня ППО нібито перехопило 75 БПЛА невідомого походження: 36 із них — над Ростовською областю.

Зазначимо, що атака на аеродром "Морозівськ" у Ростовській області далеко не перша. Так, у червні 2024 року після атаки аеродрому в Морозівську окупанти прибрали усі російські винищувачі. А у квітні 2024 року після удару по летовищу в Морозовську щонайменше шість літаків РФ було знищено, а ще вісім було суттєво пошкоджено.

Читайте також:

Лебедєву, який мріє захопити Одесу та "жерти в ресторанах", порадили спробувати на смак те, що обвисло у Путіна у трусах - відео

Потужні удари по Криму один за одним: тепер ноги Путіна почнуть сіпатися ще більше - що відомо

Мають закінчити війну в Україні: що відомо про другий мирний саміт, який пройде цього року