Кожен свідомий українець знає, що єдиний спосіб отримати посвідчення водія – це скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС, пройти практичну підготовку в автошколі та скласти практичний іспит у сервісному центрі МВС. Однак є ті, кому камінь науки не по зубам, а їздити дуже хочеться. Останні мали раніше можливість купити фальшиві водійські документи, однак з 1 серпня все змінилося.

Так, стало відомо, що тепер сервісні центри МВС видаватимуть оновлені бланки посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, які мають додаткові елементи захисту.

Зазначається, що обміняти старі документи на нові можуть усі охочі. Але це не є обов’язковим, так як усі видані раніше посвідчення водія та техпаспорти залишаються дійсними.

Про це заявив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик у прямому етері телеканалу "Київ24".

"На захисному покритті бланків до голографічного зображення емблеми МВС додається спеціальне маркування. Воно складається з трьох літер і шести цифр. Такий посилений захист суттєво знизить ризики підробки документів", – заявив Микола Рудик.

Начальник Головного сервісного центру МВС розповів також про ще один елемент захисту на бланках свідоцтва про реєстрацію автомобіля, які видаватимуться. Мова йде про QR-код, що розміщений у правому нижньому куті:

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

"Він містить посилання на онлайн-сервіс Головного сервісного центру МВС, де можна перевірити свої документи. Після сканування QR-коду на екрані з’явиться вся інформація, внесена до електронного реєстру – серія, номер документа та дані про транспортний засіб".

Читайте також:

Водіїв вже попередили: скоро "Дія" видаватиме важливе попередження вашою машиною

Машина згорить за лічені хвилини: що в жодному разі не можна залишати в автомобілі в спеку

Автомобілістів попередили про "пастки" на дорогах: готуйтеся до несподіваних штрафів