Літо завершилося на спокійній ноті, адже Земля не переживала жодних збурень у своєму магнітному полі. Стало відомо, що буде далі.
За даними супутникових систем NOAA, TESIS та міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі, вже давно стало відомо, що Сонце проходить цикли активності, які тривають приблизно по 11 років. І саме у періоди максимальної активності на Сонці відбуваються спалахи й викиди корональної маси, які, досягаючи Землі, викликають магнітні бурі.
2024 рік якраз припадає на пік поточного 11-річного циклу сонячної активності. Це означає, що Сонце зараз найбільш активне, а кількість сонячних спалахів і викидів досягає свого максимуму.
Не дивно, що календар магнітних бур на вересень 2024 року досить суттєвий:
- 8 вересня 2024 — слабка буря, К-індекс 3;
- 10 вересня 2024 — сильна буря, К-індекс 7;
- 15 -17 вересня - помірна затяжна магнітна буря, К-індекс 4;
- 23-24 вересня - сильна магнітна буря, від К-індексу 4 до К-індексу 6;
- 25 вересня 2024 — помірна буря, К-індекс 4;
- 28 вересня 2024 — слабка буря, К-індекс 3.
Довідка:
Усі магнітні бурі розрізняють за потужністю та наділяють їх індексами:
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Несподіваний цінопад на ключові продукти: українцям дали шанс запастися на важку зиму
Яйця, гречка, хліб, а тепер і молочка: ціни у супермаркетах продовжують підніматися
Маша Єфросиніна нарешті показала радість зустрічі з воїном ЗСУ: "Як сильно мені зараз потрібний"
- від К-індексу 3 до К-індексу - 5 - помірна буря;
- від К-індексу 5 і вище - бурі червоні рівні, що спричиняють погіршення самопочуття, збій роботи техніки, супутників, частот і іноді північні сяйва.
Під час магнітних бур багато людей відчувають головний біль, запаморочення, підвищену втому, а також загострення хронічних захворювань.
Заздалегідь знаючи період піку сонячної активності, можна знизити неприємні симптоми магнітних бур та зберегти своє здоров'я.
Для цього потрібно дотримуватися простих рекомендацій:
- табу на шкідливу їжу;
- більше прогулянок на свіжому повітрі;
- здоровий сон;
- потрібно пити просту воду або трав'яні чаї;
- цілковита відмова від алкоголю та куріння;
- уникайте стресових ситуації.
Читайте також:
Серце не витримало: не стало легендарного актора-коміка, якого любили мільйони
Ці гроші вам точно не завадять: хто з українців може отримати 994 гривні через погіршення здоров'я
Несподіване відкриття: як насправді смартфони впливають на наше здоров'я