Мити посуд не любить ніхто, тому що ця дія вважається неймовірно стомлюючою. Це факт. Але, як виявилося, залишений на ніч брудний посуд через лінощі чи через брак часу — не лише справа гігієни. Ще б пак, існує багато повір'їв, які пояснюють, чому не можна залишати посуд брудним.

По-перше, суть заборони криється в самій звичці, адже залишити брудний посуд означає бути людиною безвідповідальною або не здатною правильно керувати своїм часом.

У свою чергу екстрасенси стверджують, що брудна посуд притягує до будинку негативну енергію, і як наслідок – забирає успіх та гроші.

Фахівці з феншу, біоенергетики стверджують, що те, що кажуть, що брудні чашки обіцяють проблеми з грошима та невдачі у справах, ополоник, залишений у каструлі на ніч – бідність має реальні підстави. Не дарма англійське слово mess може перекладатися як «безлад», і як «неприємності».

Популярні новини зараз

Настя Каменських поскаржилася на ненависть у її бік: "Завжди став себе на перше місце"

Це як "Пісня про Червоний Ніл": який знак вам відповідає згідно з давньоєгипетською астрологією

Секрет хитрих француженок: як зберігати хліб, щоб він не черствів і залишався свіжим – додайте це до хлібниці

Дональд Трамп розповів, як закінчить війну в Україні та коли: через 53 дні все зміниться

Показати ще

А ось ложки та виделки, залишені немитими на ніч, згідно з прикметами стануть причиною візиту жінки-пліткарки. Вона зможе не тільки поширювати чутки, а й поганословити.

А ось психологи нагадують усім, що брудна посуд і безлад у квартирі часто стають причиною скандалів та сварок. Чоловіка дратує не господарська дружина, жінку дратують претензії коханого. Як результат – конфлікт на рівному місці.

Потрібно сказати і про те, що існують не лише містичні пояснення присутності брудного посуду, а й раціональне. Так, брудний посуд – це перший переносник різноманітних інфекцій. У момент, коли посуд стоїть у раковині, якісь залишки їжі на ній все одно залишилися і з часом вони починають підгнивати та з'являються мікроби. Такі мікроби дуже швидко розмножуються і залишаються в раковині навіть після того, як посуд буде помито.

Читайте також:

Вам допоможе звичайна гірчиця: як до блиску помити посуд, якщо в будинку немає гарячої води

Чим відмити білі кросівки від жовтизни: спробуйте ці прості лайфхаки

Суперефективний лайфхак: ідеально чистий оселедець всього за 60 секунд