В українців на ділянках ростуть не лише овочі та ягоди. Багато хто воліє мати і сад плодових дерев, серед них найпопулярніші - яблуні та вишні.

Йдеться зараз про других. Напевно ви помічали, що листя на деревах починає жовтіти, хоча до жовтня ще далеко. Чому так відбувається і чи можна вилікувати дерево?

Вишня. Фото: YouTube

Причин пожовтіння листя на вишні не так вже й мало, але, як правило, цей симптом вказує на те, що рослина вразила грибкове захворювання - коккомікоз.

Зазвичай це грибкове захворювання дається взнаки у травні чи червні – у цей період дачники помічають на вишневому листі плями коричневого кольору. Вони дуже швидко займають всю площу листа, внаслідок чого останні, будучи своєрідними постачальниками енергії для рослини, в'януть та опадають.

Найкраще середовище для розвитку грибка – вологі та теплі умови. У зоні ризику дерева, що мають густу крону і мають прикореневу порослю.

Популярні новини зараз

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Тіна Кароль блиснула "оновленим" тілом: Дан Балан втратив би дар мови

Пообіцяли йому перемогу у війні: стало відомо, з ким міг радитися путін, нещодавно теж їздив до них

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Оскільки суперечки кокомікозу здатні зберігатися навіть на опалому листі, садівникам варто неодмінно зайнятися її прибиранням з настанням осені. Щоб не допустити зараження, також потрібно позбавлятися всіх плодів на дереві, а навесні перекопувати землю поруч з ним, видаляючи бур'яни і поросль.

Коккомікоз, листя, вишня, кадр з відео

Ще кілька заходів, які варто вжити всім, хто хоче перемогти грибок, - мульча і побілка з мідним або залізним купоросом.

Не залишайте свій вишневий сад без уваги і особливо уважно спостерігайте за деревами навесні: як тільки ви помітите перші ознаки, проведіть обробку вишень 1% розчином мідного купоросу перед внесенням азотних добрив.

Читайте також:

Більше ніколи не викидайте бадилля від помідорів: город стане плодоноснішим у рази .

Через це сусідство кабачки будуть гіркими , що краще не саджати біля них і що робити з "зіпсованим" урожаєм.