Користь часнику складно оскаржити, тому в кожному будинку завжди є хоча б одна головка. Ще б пак, часник - відмінний антибактеріальний і противірусний засіб, що стимулює імунітет. Недарма в зимовий період його нарізають часточками і розставляють по квартирі, коли хтось хворіє. Ось тільки є один "побічний ефект": запах часнику ще довго залишається на руках після роботи з ним. При цьому не допомагає мило, а також безсилий порошок.

Стало відомо, як швидко перебити не дуже приємний запах часнику, щоб не зводити з розуму оточуючих або не мучитися самостійно.

Один із найкращих способів перебити запах часнику на руках — використовувати цитрусові фрукти . Однак, щоб спосіб спрацював, цитруси мають бути свіжими та соковитими, а якщо їх попередньо очистити руками, то ефект посилиться. Так, щоб усунути неприємний часниковий запах з рук, потрібно розтерти в руках часточку апельсина або мандарина. Виявляється, кислоти, які містяться в цих фруктах, добре нейтралізують запахи, а їх ефірні олії "бонусом" додадуть шкірі приємного аромату.

Якщо ж запах часнику не надто сильний, то можна вичавити сік з лимона або лайма в миску з холодною водою і опустити долоні з цієї суміші на 5-10 хвилин. Після цього просто ополоснути руки.

Ще один варіант – розтерти руки кавовою гущею . Головне, робити це мінімум 2 хвилини, тоді така "процедура" справді допоможе. Приємним бонусом стане те, що мелена кава ще й видалить відмерлі лусочки шкіри, завдяки чому руки стануть ніжнішими.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Харчова сода теж допоможе у цій нелегкій справі. Використовувати її потрібно так: насипати в долоні чайну ложку порошку та ретельно розтерти.

З тією ж метою можна використовувати і пучок свіжої зелені петрушки або розмарину . Досить лише кількох гілочок: розімніть їх у руках, щоб вони дали сік, і покрийте їм долоні. Після цього руки достатньо лише сполоснути водою.

Мало хто знає, але прибрати з рук запах часнику може й нержавіюча сталь. Якщо на вашій кухні є каструля або інший посуд з нержавіючої сталі, використовуйте її: просто потріть руки об поверхню металу в холодній воді.

Якщо запах на руках не відрізняється особливою інтенсивністю, допоможе просто миття рук крижаною водою . Помістіть долоні на півхвилини, а потім помийте руки з милом.

Читайте також:

Від такої смакоти всі будуть у захваті: рецепт східної аджики з чорною смородиною, петрушкою та часником

Взимку ви точно не пошкодуєте, що закрили кілька банок: рецепт перцю, фаршированого баклажанами з часником

Взимку трилітрова банка з'їдається за день: рецепт фаршированих помідорів із часником та зеленню