Якщо ви виявили, що їжа прилипає до вашої сковороди, чи це антипригарне покриття, чавун чи нержавіюча сталь, існують певні стратегії вирішення цієї проблеми.

Антипаратна сковорода:

Згодом подряпини можуть пошкодити антипригарне покриття, через що їжа прилипатиме.

Приготування при надто низькій або надто високій температурі може вплинути на антипригарні властивості.

Навіть на антипригарних сковородах деяким продуктам потрібно трохи жиру, щоб запобігти прилипанню.

Рішення:

Популярні новини зараз

Відключення світла завтра, 22 листопада: Укренерго озвучив графіки – заряджайте павербанки та ліхтарики

Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом

Доплати до пенсії: які види соціальної допомоги отримають пенсіонери

Підгодуйте томати йодом і одразу отримайте 2 бонуси: навіщо це роблять досвідчені городники

Показати ще

Перевірте наявність подряпин або деформацій. Якщо покриття значно пошкоджено, можливо, настав час замінити сковороду. Ретельно очистіть її, уникаючи абразивних засобів для чищення, які можуть пошкодити покриття.

Переконайтеся, що ви готуєте при температурі, що рекомендується. Розігрійте сковороду перед додаванням їжі.

Чавунна сковорода:

Вони вимагають прокачування, процесу нарощування шарів олії для створення природної антипригарної поверхні. Якщо сковорода не прогріта належним чином, їжа може пригоріти.

Сковорідка

Рішення:

Якщо вона нова або давно не прожарювалася, почніть з її гарного нагріву. Нанесіть тонкий шар олії, поки вона гаряча, дайте їй охолонути, а потім почніть готувати. Регулярно повторюйте процес після кожного використання.

Завжди ретельно мийте сковороду та негайно витирайте її. Якщо ви не використовуєте сковороду щодня, нанесіть невелику кількість олії перед зберіганням.

Завжди спочатку додайте олію до сковороди, потім розігрійте її перед додаванням їжі.

Сковорода з нержавіючої сталі:

Вони вимагають точного нагріву, щоб запобігти прилипанню.

Рішення:

Нагрійте сковороду насухо на сильному вогні. Коли вона нагріється, додайте масло і дайте йому нагрітися, перш ніж зменшити вогонь до бажаного рівня приготування. Цей метод створює бар'єр, який запобігає прилипанню.

Сковороди з нержавіючої сталі довговічні та їх можна чистити металевими скребками або навіть сталевою мочалкою, не ушкоджуючи поверхню.

Читайте також:

Коли відключень світла побільшало: як уберегти холодильник під час стрибків електроенергії

Стосується всіх, у кого стоїть бойлер: на вас чекає комунальний "сюрприз" - не забувайте

Розморожувати холодильник більше не доведеться: як фольга врятує вашу морозильну камеру