Іноді не зовсім досвідчені городники у пориві "хочу зробити краще", удобрюють свої рослини та культури настільки, що просто знищують їх.

Так, ви все правильно зрозуміли, не завжди підживлення корисне і не кожне підживлення однаково корисне. Давайте розібратися з хітом борщу – буряком. Є 3 небезпечні підживлення, які у серпні тільки нашкодять вашому овочу.

Урожай буряків: скрін з відео

Часто дачники припускаються такої помилки: вони вибирають добрива, які зовсім не підходять для городньої культури наприкінці літа.

Будь-яке азотне добриво

Відновлювати дефіцит азоту в грунті на буряковій грядці варто на початку вегетації. Припинити цю діяльність потрібно відразу після того, як з'являться 4-6 листових платівок.

Вносячи азотні підживлення у серпні, дачник погіршить якість урожаю. Так, почне знову рости бадилля на шкоду подальшому розвитку коренеплодів. Останні навряд чи будуть дуже солодкими. Крім того, зібраний урожай, найімовірніше, не буде лежкою.

Популярні новини зараз

Догляд за полуницею у вересні: правила поливу, обробки та підживлення

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Пообіцяли йому перемогу у війні: стало відомо, з ким міг радитися путін, нещодавно теж їздив до них

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

У серпні азотом можна підгодувати лише пізні сорти буряків. І лише в тому випадку, якщо рослина зіткнулася з нестачею мікроелемента.

Буряк, город, кадр з відео

Будь-яке органічне добриво

Наприкінці літа популярна городня культура не потребує і органіки. Подібні добрива "змусять" листя повернутися до зростання. Підсумком стане поява серйозних проблем із коренеплодами.

Сіль

Часто можна зустріти рекомендацію полити бурякові грядки солоною водою. Можливо, таке підживлення і буде корисним. Але не наприкінці літа. І ще: солі має бути мінімум. Однією столовою ложкою, швидше за все, виявиться багато навіть на ціле відро води.

Нагадаємо, що в жодному разі не садіть часник після цих культур: це вас вразить.

Раніше ми повідомляли, що треба посадити на городі восени, щоб чорнозем став набагато родючим.