Кожна господиня знає, що стиглий томат може залишатися свіжим у холодильнику від 3 до 5 днів. Після цього краще вже не зберігати овоч, а використовувати його для приготування соусу. Інша справа – помідори сорту черрі – холодильник, як правило, може підтримувати свіжість цього виду до 7-10 днів. Стало відомо, як зберегти помідор значно довше.

Якщо у вас є зелені томати, спочатку дуже важливо їх знезаразити. Для цього покладіть їх у ємність із гарячою водою на 2-3 хвилини. Оптимальною температурою рідини близько 60 градусів. Потім томати дістаньте та ретельно просушіть.

Вже сухі плоди перекладіть у ящик, прокладіть папером і залиште у приміщенні за температури +10-12 градусів. Ви можете зберігати помідори до 2-3 місяців.

Щоб помідори максимально довго зберігалися свіжими, не потрібно витрачати багато сил або часу. Просто візьміть суху ємність (шийка її повинна бути досить широкою, щоб усередину можна було без проблем помістити цілий томат), насипте на дно мелену гірчицю (на трилітрову банку потрібно приблизно 50-100 г). Помідори добре промийте в холодній воді, висушіть, потім випрасуйте в банку.

Не забудьте закрити ємність щільно кришкою, закатати її і поставити в темне прохолодне місце. У такому вигляді помідори лежатимуть до Нового року і залишатимуться свіжими, наче щодня з грядки. Для такого зберігання найкраще підходять сорти із щільною шкіркою, оскільки занадто м'які можуть зберігатися менше часу.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Ви це викидаєте і не замислюєтеся: які відходи врятують вашу моркву від шкідників

Показати ще

Голодним точно ніхто не залишиться: рецепт ситної домашньої консервованої квасолі з помідорами та перцем

Як правильно заморозити помідори на зиму, щоб вони були як тільки з грядки

І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму