Вже за два тижні діти підуть до школи. І перед початком нового навчального року вони мають відбутися щорічні медичні обстеження. Яких лікарів треба пройти для довідки та які терміни медогляду читайте у статті.

Так, на Facebook-сторінці Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) розповіли про єдину форму медичної довідки для зарахування дитини до навчальних закладів усіх рівнів.

Для вступу дитини до будь-якого навчального закладу видається уніфікована довідка № 086/о "Медична довідка (витяг з медичної картки амбулаторного хворого)". Це довідка про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду. Її видає сімейний лікар після огляду дитини.

У відомстві зазначили, що зараз не потрібно проходити огляд дитини у кількох лікарів, займати черги та отримувати довідки різної форми. Однак, при необхідності сімейний лікар може направити дитину на вакцинацію, додаткові аналізи або до вузьких фахівців, якщо дитина має особливості розвитку.

"Обстеження дитини сімейним лікарем враховує всі базові вимоги для зарахування його до дитячого садка та школи. Огляд включає збір анамнезу, фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, вимірювання росту і маси тіла, дослідження зору, слуху, постави. Тільки у разі виявлення порушень розвитку хвороб сімейний лікар направляє дитину до лікаря-фахівця. Обов'язково перед садком та школою дитини оглядає стоматолог”, – йдеться у повідомленні.

У МОЗ зазначили, що дитина може пройти медичне обстеження у будь-який зручний час протягом року. Результати цього обстеження діють протягом року від дня його проходження.

Популярні новини зараз

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Війна в Україні не закінчиться ні цього року, ні наступного: європейський міністр оборони зробив страшну заяву

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Читайте також:

Це справжнє пекло: у Росії прорвало потужну дамбу, затоплює цілі села, росіяни благають небеса про пощаду

Про таке мріяли навіть діти депутатів: у покинутому гаражі знайшов рідкісний автомобіль "Ява"

Українцям розповіли про телефонні номери з новим кодом: що потрібно знати