Більшість господарок думають, що різний колір губок для миття посуду не більше ніж маркетинговий хід. Але як виявилося, колір губки дуже важливий для миття різних типів посуду.

І справді, колір виробу може розповісти про те, наскільки приклеєна до речі смужка є твердою. Таким чином, на вигляд губки можна зрозуміти, для протирання якого посуду і видалення яких забруднень вона призначена.

Наприклад, губки зеленого кольору – найжорсткіші. З їхньою допомогою рекомендується повертати чистоту тільки міцному посуду, який господиня не боїться пошкодити. Варто запам'ятати, що губки зеленого кольору рекомендується використовувати для очищення стійких забруднень і навіть для віддривання поверхонь. Тому для миття грилів, деко або грат для барбекю потрібно вибирати вироби саме зеленого кольору.

Важливо!

  • Губки зеленого кольору можуть подряпати делікатний посуд, такий як емаль, фарфор, тефлон, скло.
  • Зеленими губками не можна мити склокераміку та посуд з антипригарним покриттям.

Губки синього кольору – менш жорсткі, ніж зелені. Вони теж добре відмивають сантехніку, підходять для емалі.

Губки червоного, оранжевого або рожевого кольору мають середню жорсткість. Вони чудово відмивають посуд і практично не дряпають його будь-які поверхні навіть при інтенсивному використанні.

Популярні новини зараз

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Жовті губки для делікатних поверхонь. Ними без побоювання можна мити делікатний посуд: кераміку, скло та фарфор. Ризик залишити подряпини жовтою губкою практично дорівнює нулю.

Ось і виходить, що кольори є своєрідними маячками для домогосподарок: завдяки їм українки можуть швидко підібрати потрібну губку для миття посуду. Звичайно, не всі виробники дотримуються зазначеного правила: вони випускають однакові за властивостями губки, або не морочаться з призначенням кольорів. Але більшість все ж таки слідують зазначеної класифікації.

Читайте також:

Вам допоможе звичайна гірчиця: як до блиску помити посуд, якщо в будинку немає гарячої води

Чим відмити білі кросівки від жовтизни: спробуйте ці прості лайфхаки

Суперефективний лайфхак: ідеально чистий оселедець всього за 60 секунд