Стало відомо, що другий найбільший в Україні мобільний оператор Vodafone почав впроваджувати новий код мережі – 75 (+38075). Очікується, що можливість вибирати номер, що починається на 075, з'явиться у абонентів до кінця 2024 року.

Про це повідомили у Vodafone, зазначивши, що дозвіл на використання нового коду видала Національна комісія з державного регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та поштового зв'язку (НКЕК) на початку весни.

Очікується, що додатковий ресурс нумерації дозволить оператору підключити до мережі ще 10 мільйонів нових номерів.

Що ж до існуючих абонентів, то на даний момент Vodafone використовує чотири національні коди: 095, 099, 066 і 050.

До речі, мобільний оператор Vodafone готується до підвищення вартості своїх тарифів. Зміни відбудуться вже з 1 серпня і торкнуться не лише цін, а й наповнення окремих пропозицій.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Показати ще

Тепер, як повідомила прес-служба оператора , тариф Vodafone Red Start подорожчає на 15 грн. — після підвищення розцінок його вартість становитиме 190 грн./місяць замість нинішніх 175 грн.

Тариф "Vodafone Red Pro" подорожчає на 30 грн. з 230 грн./місяць до 260 грн., при цьому збільшується обсяг інтернету з 30 до 40 ГБ та хвилин на інші мережі України з 250 до 350 хв.

Тариф Vodafone Red Max подорожчає на 30 грн і коштуватиме 330 грн/місяць. Об'єм інтернету збільшиться з 50 до 60 ГБ, а хвилини на інші мережі з 400 до 500 хв.

Тариф Vodafone Red Unlim Plus подорожчає на 50 грн і коштуватиме 400 грн/місяць. Хвилини на інші мережі збільшаться з 500 до 600 хв.

Тариф Vodafone Red Unlim Max подорожчає на 50 грн., з 450 грн./місяць до 500 грн. з обсягом хвилин на інші мережі, що збільшиться з 700 до 800 хв.

Крім того, у всіх цих тарифах та Vodafone ULTRA зміниться вартість дзвінків на інші мережі України у разі передчасного використання місячного пакету послуг. З 1 серпня це коштуватиме 1,5 грн/хв. Вартість Інтернету також зміниться за умови передчасного використання місячного пакету послуг.

До речі, мобільний оператор Київстар також одержав дозвіл на використання нового коду 77 (+38077). Таким чином, номери абонентів розпочинаються з 077. В даний час новий код вже впроваджується в систему.

Читайте також:

Це має знати кожен: що зробити, якщо під час відключення світла пропадає мобільний зв'язок

Вже з'явилася "автомобільна схема": як українців почали грабувати досвідчені аферисти

Будьте дуже обережні: через що раптово може вибухнути автомобільний акумулятор