Якщо вірити статистиці, то в ЄС зараз перебуває 4,2 млн. біженців з території України, при цьому Німеччина прийняла майже третину від цього числа — 1,3 млн. осіб, більшість з яких – жінки та діти. Згідно з інформацією МВС Німеччини, близько 260 000 з них – чоловіки віком від 18 до 60 років. І якщо більшість українців, а саме близько 66% повністю або частково задоволені життям у Німеччині, то влада цієї країни вже замислюється про зменшення допомоги українським біженцям, щоб ті шукали роботу.

Так, лише кожен п'ятий українець віком від 25 до 59 років у Німеччині працевлаштований.

Генеральний секретар найбільшої опозиційної німецької партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Карстен Ліннеманн уже заявив, що у багатьох європейських країнах працює понад 50% українців, а в Німеччині – не більше ніж 25%.

При цьому Лінеман вважає, що причина у відсутності стимулів з боку федерального уряду, щоб спонукати біженців з України шукати роботу.

"У нас всюди нестача робочої сили - наприклад, у ресторанному та будівельному бізнесі або у сфері догляду за хворими. Нам не варто більше використовувати гроші платників податків для фінансування безробіття, натомість нам потрібно забезпечити людей роботою", - кажуть однопартійці Лінеманна.

Лінеманн заявив, що у Німеччині "шестизначна кількість людей принципово не бажає працювати", тому політик пропонує повністю скасувати підтримку базового доходу, якщо людина відмовляється від роботи.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Подібні голоси чути й з інших партій. Наприклад, соціал-демократ, член ландрату Нордхаузена у Тюрінгії Маттіас Йендріке (Matthias Jendricke) вважає, що для українців у Німеччині створені "надто комфортні умови".

"Лежати на дивані, звичайно ж, затишніше, ніж відвідувати курси німецької мови", - заявив якось політик в інтерв'ю одній з німецьких газет.

Читайте також:

Просто анекдот: чоловіки втекли з бусика ТЦК, коли той зупинився на заправці – відео втечі

Росіяни виють, Путін мовчить: у Росії різко перестали працювати банкомати, найпотужніша атака на банки

Таке вперше: Україна завдала удару по російському стратегічному бомбардувальнику Ту-22 МЗ за дві тисячі кілометрів від наших кордонів