Аеродром "Оленья" розташований за полярним колом, за дві тисячі кілометрів від українського кордону. Росіяни облюбували цей майданчик через відносну близькість до театру бойових дій, а також через добре розвинену інфраструктуру та відпрацьовану за кілька десятиліть логістику. От тільки здається, звідти росіянам доведеться дуже швидко тікати.

Так стало відомо, що в суботу 27 липня дрони української розвідки на аеродромі "Оленья" вразили стратегічний бомбардувальник РФ. Йдеться про ТУ-22М3.

"В результаті операції ГУР МО поблизу Оленегорська на військовому аеродромі "Олень" у місці базування стратегічної авіації російських окупантів вражений дальній надзвуковий бомбардувальник-ракетоносій ТУ-22М3", - про це пише УП із посиланням на джерело в українській розвідці.

Крім того, сьогодні, 27 липня, близько 5 ранку Росія поскаржилась на атаку безпілотників по аеродрому "Дягілєво" у Рязані. Очевидці повідомляють в російських Telegram-каналах про гучні вибухи. У мережі також з'явилися фотографії, де видно стовпи диму після вибухів.

Довідка:

Популярні новини зараз

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Ви це викидаєте і не замислюєтеся: які відходи врятують вашу моркву від шкідників

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще
  • На аеродромі "Дягілєво" знаходиться 43-й центр бойового застосування та перенавчання льотного складу. Там базуються літаки Ту-95МС, Ту-22М3, Ту-134УБЛ та Іл-78. Поруч з аеродромом також розташований авіаційний ремонтний завод.

У Міністерстві оборони РФ заявили, що загалом над територією Росії начебто збили щонайменше 12 дронів-камікадзе: в Курській, Бєлгородській, Ростовській, Брянський та в Липецькій областях.

Також за останній тиждень ГУР уразило ще три вертольоти на території РФ. Так, 24 липня внаслідок диверсії було знищено багатоцільовий гелікоптер Мі-8 на території аеродрому міністерства оборони РФ "Кряж" у Самарі.

Крім того у ГУР розповіли, що вночі 21 липня на території акціонерного товариства "Национальный центр вертолетостроения Миль и Камов" у Московській області внаслідок диверсійних заходів ГУР було уражено ворожі вертольоти Мі-28 та Ка-226.

Читайте також:

Донька Фаріон прямо в очі пообіцяла підозрюваному у вбивстві своєї матері: "Здохнеш у в'язниці, ми все зробимо..." - відео

На Путіна чекає "холодна помста": зламалися відразу дві машини, які він особисто подарував Кім Чен Ыну

Путін такого удару не очікував: Китай перестав брати гроші, які побували в Росії