У ніч на 19 липня 2024 року стало відомо, що в Якутії зник вертоліт із співробітниками ФСБ. Спочатку біля повітряного судна спрацював аварійний радіомаяк, а пізніше пілот не вийшов на зв'язок у призначений час.

Так, за 80 кілометрів від населеного пункту Чагда спрацював аварійний маяк "Екоспас" повітряного судна Robinson R44II, який виконував незареєстрований рейс в Алданському районі.

Співробітники Якутської регіональної пошуково-рятувальної бази одразу вирушили на пошуки з аеропорту Маган під Якутськом. Однак пошуки зниклого вертольота ускладнювала погана погода, тому тільки 22 липня 2024 року зниклий в Якутії вертоліт Robinson знайшли - він повністю зруйнований.

Крім того, в результаті пошуково-рятувальних робіт знайдено тіла пілота та трьох пасажирів.

"Згідно з інформацією керівника Саха (Якутського) МТУ Росавіації, в результаті пошуково-рятувальних робіт 22 липня 2024 року на схилі гори в Алданському районі Республіці Саха (Якутія) виявлено повітряне судно в зруйнованому стані, а також тіла пілота і трьох пасажирів",- повідомила прес-служба Східно-Сибірської транспортної прокуратури.

СК навіть опублікував кадри з місця аварії вертольота Robinson. На знімках видно уламки вертольота, розкидані по камінню.

Популярні новини зараз

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

На даний момент за фактом аварії вертольота та загибелі всіх, хто був на борту, порушено кримінальну справу про порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту (ст. 263 КК).

Читайте також:

Такого ще не було: ТЦК нагрянули з перевіркою на найбільший в Україні завод - ціла робоча зміна потрапила на повну

До Росії прийшло вогняне пекло: горять машини, бази відпочинку, росіяни благають небеса про пощаду

Такого ще не було: відомий український мер очолював цілу банду, яка займалася рекетом – він уже у кайданках