Вапняний наліт на ванній — поширена проблема для багатьох господарок.

Щоразу після водних процедур у душі на сантехніці залишається мило та частинки шкіри. Такий вид нальоту видалити дуже легко: потрібно просто ретельно сполоснути поверхню водою.

Однак вода, особливо жорстка, містить велику кількість солей магнію та кальцію. Коли вони осідають, то на сантехніці з'являється наліт, якого позбутися складніше, ніж мильного.

Для чищення можна звичайно використовувати дорогі чистячі порошки та гелі, проте існує кілька дієвих народних способів.

Так, серед народних засобів, чим відмити сантехніку від нальоту, можна назвати оцет, лимонну кислоту та соду.

Один із дієвих способів від нальоту на сантехніці полягає в тому, що потрібно змішати півсклянки соди з невеликою кількістю теплої води до отримання консистенції, що нагадує зубну пасту. Потім, одягнувши рукавички, засіб наноситься на лійку з усіх боків, після чого потрібно почекати півгодини та ретельно промити пристрій.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

При сильних забрудненнях можна від'єднати лійку від шланга або труби за допомогою гайкового ключа. Потім потрібно очистити поверхню від мильного нальоту і жирових відкладень. Після насипте соду на забруднену ділянку (вона має бути вологою, щоб сода змогла "прилипнути" до поверхні). Оцет залити в пульверизатор і одразу розпорошити туди, де нанесена сода. Порошок вступить у реакцію з оцтом, що дозволить зруйнувати вапняний камінь. У такому вигляді залишаємо лійку на півгодини, а потім ретельно змиваємо розчин теплою водою.

А ще, щоб позбавитися стійкого нальоту, можна залишити лійку в ємності з оцтом на ніч, після чого промити пристрій і встановити його назад на шланг або трубу.

У разі незнімної конструкції можна використовувати пакет, наповнений оцтом, закріпивши його резинкою. Через годину конструкцію можна зняти та промити пристрій під водою. Після цього лійку слід витерти насухо.

До речі, замість оцту чудово підійде і Coca-Cola, яка містить три кислоти: лимонну, винну та фосфорну. Ці кислоти чудово справляються з видаленням нальоту та іржі на сантехніці.
Читайте також: