Відкочуємось у кримінальні 90-ті… Так заведено говорити, коли йдеться про рекет. При цьому за всі роки незалежності в Україні понад 20 разів влада та правоохоронці рапортували, що з основними рекетирськими угрупованнями покінчено, але щоразу вони відроджувалися у новому складі, новій якості та охоплювали нові види бізнесу. Деталями чергового злочину поділились співробітники СБУ.

Так, у суботу, 20 липня, стало відомо про припинення діяльності злочинного угруповання, яке очолив мер одного із міст Одеської області.

Про це повідомили у прес-службах Одеської обласної прокуратури, Управлінні СБ в Одеській області та ГУНП в Одеській області.

"Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Одеської області. Банду очолював голова міськради одного з портових міст регіону", - сказано в повідомленні СБУ .

Ім'я затриманого чиновника ніде не вказується, проте деталі свідчать про те, що йдеться про міського голови Білгород-Дністровського Одеської області Віталії Громадяни.

Популярні новини зараз

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Посилання:

  • Віталій Громадян – міський голова Білгород-Дністровського з 2020 року. Його було обрано від нині забороненої в Україні партії ОПЗЖ.

Наголошується, що мер разом із спільниками обманом умовили власницю бази відпочинку передати комплекс підконтрольному їм підприємству. Після передачі майна вона отримала 50% корпоративних прав на об'єкт, решта ж 50% дісталися особі, підконтрольній меру. Згодом жінку усунули від управління базою та отримання доходів, а новий співвласник почав шукати покупців комплексу. Як тільки покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання зустрілися з жінкою, погрожували їй, і попередили, що у разі відмови у передачі інших корпоративних прав на об'єкт обллють її кислотою.

За даними слідства, щоб переоформити "віджату" турбазу на потенційних покупців, мер залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів.

Проте 19 липня поліція затримала мера під час отримання ним 30 тис. дол. завдатку від покупців турбази.

Слідчі повідомили йому про підозру в організації здирництва передачі права на майно з загрозою насильства над потерпілим, скоєним за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України).

На даний момент вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу, а також правоохоронці проводять заходи щодо встановлення повного кола осіб, які можуть бути причетні до злочину.

Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що мер Білгород-Дністровського Віталій Громадян неодноразово потрапляв у різні скандали.

Зокрема, 2022 року він під час засідання райради побився з головою Білгород-Дністровської районної ради Григорієм Мельниченком. Громадян спочатку нагрубіянив опоненту, після чого назвав його "наркоманом". Ображений Мальниченко накинувся на мера з кулаками. Усі присутні на засіданні кинулися рознімати чиновників. Щоправда, емоції не вщухли, і представники місцевої влади продовжили конфлікт словесно. Мельниченко заявив, що Громадян "нетрадиційної сексуальної орієнтації", а той у відповідь продовжив говорити про наркотичну залежність голови райради.

Читайте також:

Путін в істериці: наказав бити дронами по українських полях, щоб спалити весь урожай

Тепер проблеми почнуться у кожного: що станеться, якщо ви проігноруєте повістку поштою

Потужна аварія на Львівщині: у маршрутки знесло передню частину після удару з бензовозом – без жертв не обійшлося