Ні для кого не секрет, що Президент Росії Володимир Путін сподівався вирішити "українське питання" за три дні, але повномасштабна війна проти російської окупації триває вже 877-ту добу і не видно їй кінця і краю. Ще б пак, на думку більшості військових експертів, ні Росія, ні Україна не мають достатніх можливостей, щоб виграти цю війну у військовому відношенні. Як би це дивно не звучало, але навіть у НАТО нема чіткого плану як припинити кровопролиття найближчим часом.

Так, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю BBC заявив, що союзникам НАТО треба бути готовими до того, що війна в Україні затягнеться мінімум на десятиліття.

"Головне тут те, що чим сильніше ми підтримуємо Україну і чим довше ми готові її підтримувати, тим швидше війна може закінчитися. Парадокс у тому, що Путін зараз вважає, що може нас пересидіти. Тому війна і триває. А коли ми дуже ясно даємо зрозуміти, що ми тут надовго, що ми маємо твердий намір довго допомагати Україні, тоді ми створюємо умови для розв’язання конфлікту, за якого Україна візьме гору як суверенна незалежна держава", - сказав генсек Альянсу.

Столтенберг також закликав Єропу збільшити асигнування на військову допомогу Україні і нагадав про побоювання, що після перемоги на виборах у США Дональд Трамп або уріже або зовсім припинити фінансування України.

Нещодавно в НАТО оголосили, що з вересня 2024 року координацією військової допомоги Україні буде займатися спеціальний підрозділ в німецькому місті Вісбаден.

"Це забезпечить більшу передбачуваність і підзвітність допомоги, а також продемонструє, що ми маємо твердий намір і далі підтримувати Україну", - резюмував Столтенберг.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Як відчистити духовку від нагару та застарілого жиру без хімії: методи, які здивують ефектом

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Читайте також:

Ірину Фаріон розстріляли прямо на вулиці Львова посеред дня: постріл у голову та калюжа крові на асфальті - відео

Це другий Чорнобиль, але вже в Росії: що відомо про потужну аварію на Ростовській АЕС та радіоактивну хмару

Депутати дуже бідно живуть та вимагають, щоб їм підвищили пенсії чи не на 30 тисяч гривень