У вівторок, 16 липня 2024 року, відразу кілька регіонів Росії та частина анексованого Криму виявилися знеструмленими. Загалом без світла майже одночасно залишилося приблизно близько мільйона людей. У Росенергоатомі повідомили, що "спрацював захист", не уточнивши, від чого саме. І ось за добу президент Росії Володимир Путін зміг зібратися з думками та озвучити росіянам справжню причину російського блекауту.

Так, Володимир Путін звинуватив майнерів у нестачі електроенергії у низці російських регіонів.

Про це він заявив на нараді з економічних питань, повідомляє прес-служба Кремля.

За словами Путіна, дефіцит потужності через неконтрольоване споживання електрики майнерами спостерігається в Бурятії та Іркутській області.

"Неконтрольоване зростання споживання електроенергії для видобутку криптовалют може призвести до дефіциту потужності в окремих регіонах. Це вже відзначається в Іркутській області, в Бурятії, в Забайкальському краї. Питання гостре і загрожує серйозними наслідками для підприємств систем ЖКГ", - сказав він.

На цій нараді він дав доручення врегулювати майнінг цифрових валют у Росії

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Нагадаємо, 16 липня через аварію на Гусиноозерській ГРЕС відключився один із трьох енергоблоків, через що низка районів республіки і кілька мікрорайонів в Улан-Уде залишилися без світла. Без електрики залишилося 115 тис. осіб.

У той же день складнощі із забезпеченням абонентів електрикою виникли у південних регіонах Росії. Один з енергоблоків Ростовської АЕС автоматично відключився через неполадки турбогенератора. Через це в енергосистемі півдня Росії запровадили тимчасові графіки обмеження споживання, які торкнулися зокрема Ростовської області, а також Сочі та кількох населених пунктів Дагестану. Проблема торкнулася і Криму.

Читайте також:

Путін в істериці: наказав бити дронами по українських полях, щоб спалити весь урожай

Тепер проблеми почнуться у кожного: що станеться, якщо ви проігноруєте повістку поштою

Потужна аварія на Львівщині: у маршрутки знесло передню частину після удару з бензовозом – без жертв не обійшлося