За оцінками більшості розвідок, за перші два роки війни Росія втратила близько 3 000 танків і 5 000 інших броньованих машин. Це ті, щодо яких є фото- або відеодокази, але військові експерти стверджують, що реальна цифра "значно вища", адже під час холодної війни СРСР змогла накопичити величезні запаси зброї. От тільки будь-які ресурси рано чи пізно закінчуються.

Так, західні аналітики впевнені, що у 2025 році РФ досягне "критичної точки виснаження". Про це пише The Economist.

Вся справа в тому, що у Росії закінчуються запаси озброєнь радянських часів. За оцінками експертів, для воєнних дій на Україні Росія розконсервувала зброю, накопичену за радянських часів.

Втім, аналітик IISS Майкл Герстад стверджує, що в росіян на базах зберігання може бути мінімум ще три тисячі танків, але, на його думку, ці машини з початку повномасштабного вторгнення "не зрушили з місця ані на дюйм", що начебто може бути свідченням поганого їх технічного стану.

Ще однією проблемою для РФ є виробництво артилерійських стволів. Наразі, за допомогою Північної Кореї, Росія має достатньо снарядів, ймовірно, близько 3 млн: "але зворотною стороною такої високої інтенсивності вогню є зношеність стволів". Так, у деяких гарячих точках стволи гаубиць потребують заміни вже через кілька місяців. Саме тому росіяни знімають артилерійські стволи зі старої техніки і встановлюють їх на самохідні гаубиці.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Аналітики вважають, що до початку 2024 року було замінено близько 4800 стволів. Як довго росіяни зможуть продовжувати це робити, залежить від стану близько 7000 стволів, які можуть залишитися.

Саме тому, на думку незалежних військових експертів, вже до кінця цього року російські війська будуть змушені змінити свою позицію на оборонну.

Втім, військові аналітики Defense Express не зовсім згодні зі своїми колегами. Вони наголосили, що оприлюднені підрахунки не враховують ту техніку армії Росії, яка зараз може проходити відновлення на ремонтних заводах, тобто фактичний резерв озброєння може бути значно більшим, а відповідно очікувана межа "виснаження запасів" зсувається.

Зазначимо, що за даними Генштабу ЗСУ, станом на 18 липня Росія втрати за час повномасштабної війні в Україні 8245 танків.

Читайте також:

Путін в істериці: наказав бити дронами по українських полях, щоб спалити весь урожай

Тепер проблеми почнуться у кожного: що станеться, якщо ви проігноруєте повістку поштою

Потужна аварія на Львівщині: у маршрутки знесло передню частину після удару з бензовозом – без жертв не обійшлося