Аномальна спека – це випробування не тільки для людей, але й для рослин на городі. Щодо помідорів, то хоч ця культура і теплолюбна, але палючого сонця вона теж не переносить. Саме тому досвідчені городники в спеку рекомендують з рослиною нічого не робити - нічого не обрізати, не полоти, не підгортати. Особливо важливо правильно поливати помідори.

Отже, у спеку важливо підтримувати постійну вологість ґрунту, не допускаючи її пересихання.

При цьому поливати потрібно виключно в ранковий або вечірній годинник, щоб волога встигла вбратися до спеки. А ось вдень, у саму спеку, цього робити не варто, тому що більша частина води буде просто випаровуватися, не встигаючи вбратися в ґрунт. Крім того, потрапляння води на листя та плоди в полуденну спеку може призвести до сонячних опіків.

важливо!

  • Вечірній полив менш ефективний, ніж ранковий. Але якщо іншої можливості немає, то завершувати його треба за три години до заходу сонця, щоб рослина встигла насититися вологою.

Рекомендується також мульчувати ствольні круги. Це допоможе зберегти вологу та захистити коріння від перегріву.

Що ж до того, як часто поливати помідори в спеку - залежить не тільки від погоди, а й від стадії росту рослини.

Популярні новини зараз

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Показати ще

Так, до появи плодів полив потрібно проводити в міру висихання ґрунту – зазвичай це раз на 2-3 дні. А ось у період плодоношення давати воду томатам потрібно раз на 2 дні або навіть щодня, якщо ґрунт швидко висихає. Справа в тому, що під час дозрівання плодів рослини витрачають багато води, і нестача вологи зменшить урожайність.

До речі, багато городників у спеку забувають, що кількість води також потрібно збільшувати. При цьому низькорослим кущам вистачить однієї воронки води на кущ, середньорослим уже потрібно дві, а високорослим – три. Якщо ж буде серйозний надлишок вологи, томати почнуть тріскатися, стануть "водянистими" і вразливішими до багатьох хвороб. Коли води мало, виникне проблема із плодоношенням.

І ще, томати в жодному разі не слід поливати холодною водою. Дуже важливо, щоб температура води приблизно дорівнювала температурі навколишнього середовища.

Читайте також:

Знову починається: українців попередили про різке подорожчання гречки – скільки тепер вона коштуватиме

Прості рослини, які відлякують комарів: обов'язково посадіть їх поряд із будинком

Не забудьте це зробити влітку: чим треба підгодувати виноград, щоби врожаю вистачило і на сік, і на вино