Ось уже третій рік війна Росії проти України несе не лише розруху та смерть українцям та росіянам, а й сприяє тому, щоб у світі утворилася гостра продовольча криза. Ще б пак, у 2023 році Росія не лише вийшла з "зернової угоди", а й почала ракетами бити по портовій інфраструктурі на півдні України та запасам зерна, які призначались для експорту. У 2024-му тактика окупантів змінилась і тепер вони знищують урожай зерна прямо на полях.

Так, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук заявив, що на півдні України фермери втрачають десятки гектарів урожаю внаслідок підпалів, які влаштовує армія РФ.

"На Херсонщині дуже багато випадків, коли росіяни запускають FPV-дрони, щоб цілеспрямовано спалити врожай. І люди, які розмінували свої площі, невеликі обсяги по 100 по 200, по 400 гектарів, одноразово втрачають по 20, по 30 гектарів". Це колосальні обсяги, тому що це і взяті в борг гроші, і з того, що вони мали виростити, вони хотіли відповідно віддати і кредити і планувати своє господарське життя», – сказав Марчук.

За його словами, загалом з початку повномасштабної війни аграрна інфраструктура України зазнала збитків уже більш ніж на 50 млрд. дол.

Нагадаємо, що 12 липня в одному із сіл Пологівського району Запорізької області через обстріл військом країни-агресорки згоріло майже 4 гектари пшениці.

А за 10 днів до того, ДСНС Донеччини повідомляло, що росіяни завдали удару по стиглій пшеничній ланці поблизу с. Нова Полтавка Краматорського району. На місці події рятувальники Костянтинівського гарнізону оперативно ліквідували спалах, щоб не допустити знищення всього поля загальною площею 266 га. Внаслідок пожежі вогнем знищено 50 га пшениці в корені.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Крім того, 1 липня ворог намагався знищити майбутній урожай на Харківщині – у с. Карасівка Золочівської громади армія РФ завдала удару по пшеничному лану. За даними ДСНС, рятувальники швидко локалізували загорання, аби не допустити знищення усього поля загальною площею у 110 га.

Читайте також:

Можна тільки позаздрити: Потап показав, як під час війни проводить час у Європі

Будьте обережні при обміні доларів: українців попередили про серйозну небезпеку в обмінниках

Путіну мало не здасться: Велика Британія готується "притопити" важливі кораблі Росії - що відомо