У вівторок, 16 липня 2024 року, в Україні закінчується двомісячний термін для оновлення даних військовозобов'язаними громадянами відповідно до нового закону про мобілізацію. Не дивно, що багато українців розуміють, що вже з середи, 17 липня, кількість військових патрулів, які перевіряють документи, на вулицях збільшиться. Ще б пак, тим, хто не оновить свої дані, загрожують величезні штрафи за порушення правил військового обліку.

Представник Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін в інтерв'ю "Телеграфу" розповів, чи стане на вулицях більше патрулів після 16 липня, і які документи потрібно мати із собою.

"До завтра всі мають оновити дані. У зв'язку з цим жодного збільшення чи зменшення кількості патрулів на вулицях не планується... Кількість патрулів, кількість груп оповіщення залежить від ситуації в даний час. Якщо кількість патрулів зменшиться, це не означатиме, що це через те, що завершилося оновлення даних. Якщо їхня кількість збільшиться, то також не через це", - зазначив Істомін.

На уточнення, які документи має мати із собою людина на вулиці, зокрема й із завтрашнього дня, речник зазначив, що з 16 липня нічого не змінюється.

"Всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні мати при собі військово-обліковий документ та надавати його на перевірку на вимогу військовослужбовців ТЦК та СП. При цьому перевірка військово-облікових документів відноситься і до компетенції поліції. Разом із особистими документами", - сказав Істомін.

На оновлення військово-облікових даних для військовозобов'язаних громадян віком від 18 до 60 років було відведено 60 днів. Термін було визначено новим законом "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Популярні новини зараз

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Показати ще

Читайте також:

На що росіяни перетворили курорти Азовського моря: буряти давляться чебуреками, антисанітарія, бруд і сморід на пляжах

На спеку розморило: Медведєв проговорився щодо планів Путіна - Україна не повинна бути на карті

Путинський флот біжить із Криму: вже вивели останній сторожовий корабель