Порівняно з іншими овочами буряків ми їмо небагато. Однак на кожній дачі є хоча б невелика грядка буряка. Адже без неї ні борщу не зварити, ні оселедець під шубою не приготувати. Буряк, куплений у магазині та вирощений на своїй дачі — це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці.

І справді, буряки з колишніх колгоспних полів несмачні, часто з грубими волокнистими прожилками, та ще й надто великі. А ось домашній буряк — солодкий, соковитий, насиченого бордового кольору.

Виявляється, якість коренеплодів та їх смак багато в чому залежить від харчування, яке одержують рослини. Так, до настання другої декади місяця городник повинен дати рослині підживлення, що складається з кількох інгредієнтів.

Візьміть стандартне відро і налийте в нього просту воду, заповнивши ємність майже повністю: потрібно залишити трохи місця.

До рідини слід додати одну чайну ложку сечовини, а також одну столову ложку суміші, що складається з калімагнезії та суперфосфату.

Ретельно перемішайте вміст ємності. У воду додайте 1 грам перманганату калію.

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Після повторного перемішування якраз і вийде той самий секретний засіб, який потрібно дати бурякам.

Завдяки такому підживленню коренеплоди відрізнятимуться величезними розмірами, яскравим смаком та соковитістю.

Читайте також:

Вони прикрасять будь-який стіл: рецепт фаршированих яєць з маринованими опеньками

У таку оселедець ви точно закохаєтеся: рецепт оселедця, маринованого в томатному соусі з цибулею та родзинками

Таке захочеться готувати щодня: рецепт закуски з буряка з оселедцем, яблуком та цибулею