Петиція щодо позбавлення повноважень народного депутата Верховної Ради України Миколи Тищенка у зв'язку з його зловживанням службовим становищем менш як за добу набрала половину необхідних голосів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт парламенту.

Як відомо, петиція на сайті Верховної ради з'явилася після того, як Тищенко потрапив до чергового скандалу. На цей раз через справу про напад осіб у камуфляжній формі на колишнього військового у центрі Дніпра.

За фактом незаконного позбавлення волі потерпілого нардепа вже оголошено підозру, що прокурори проситимуть для Тищенка домашній арешт.

25 червня у Тищенка провели обшуки, під час яких ГБР оголосило йому про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого (ч. 2 ст. 146 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Пізніше у мережі розповсюдили відео з обшуків у Тищенка, де на кадрах було видно, як він розбиває свій телефон. Правоохоронці відправлять на експертизу телефон, народний депутат Микола Тищенко навмисне розбив під час обшуків у нього.

Популярні новини зараз

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Повітряний яблучний пиріг з божественним ароматом – рецепт ідеального десерту на швидку руку

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Показати ще

Версія слідства наступна: 20 червня 2024 року у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата України протиправно позбавила волі потерпілого – колишнього військовослужбовця ЗСУ.

Його утримували протягом певного часу та завдали тілесних ушкоджень. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб та із застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

У свою чергу Офісу генпрокурора тим часом повідомили, що клопотатимуть про обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.