Варення – це традиційний спосіб зберегти ягоди та фрукти на зиму. Воно смачне, ароматне та корисне, але тільки якщо зберігається правильно.

Докладніше про те, чому не рекомендується їсти торішнє варення, читайте в нашому матеріалі.

Загалом термін придатності варення становить 12 місяців при температурі від 0 до 25 градусів Цельсія та відносній вологості не більше 75%. Якщо варення зберігається довше, воно може втратити свої смакові та поживні якості, а також стати небезпечним для здоров'я.

Причини, через які варення може зіпсуватися

Як зберігати варення, щоб воно не зіпсувалося

Щоб варення не зіпсувалося та не стало небезпечним для здоров'я, зберігайте його правильно:

  • Зберігайте варення в темному прохолодному місці при температурі від 0 до 25 градусів Цельсія.
  • Використовуйте герметичну тару, яка не пропускає повітря та вологу.
  • Перед вживанням перевіряйте варення на наявність цвілі. Якщо ви помітили плісняву, у жодному разі не вживайте варення в їжу.

Щоб варення залишалося смачним та корисним, зберігайте його правильно. Якщо варення зберігається понад рік, краще його викинути.

Читайте також:

Це потрібно знати, щоб не отруїтися: як довго можна зберігати домашню консервацію

Банку може раптово луснути: чи потрібно насправді перевертати консервацію

Яка консервація найкорисніша: названі найбезпечніші способи заготівлі на зиму