Сир – це не лише чудова закуска, а й цінний продукт, що сприяє підтримці здоров'я.

У світлі різноманітності сортів сиру, вибір того, що найкраще поєднує в собі смак і користь для організму, може виявитися непростим.

Давайте розглянемо сім із найкорисніших видів сиру.

  1. Моцарелла: Цей м'який білий сир, який виготовляється з коров'ячого або буйволиного молока, привертає увагу своєю насиченістю вологою. У 28 грамах моцарели міститься 6% від денної норми натрію, 11% - кальцію, 6 грамів білка і 6 грамів жиру, а також 1 грам вуглеводів. Особливо цінні пробіотики в моцареллі, що сприяють покращенню роботи кишечника, зміцненню імунітету та зниженню запальних процесів в організмі.

  2. Сир із пліснявою: Незважаючи на свою специфічність у смаку, сир із пліснявою є справжнім делікатесом для гурманів. Крім того, він багатий на кальцій, що благотворно впливає на здоров'я кісток і знижує ризик розвитку остеопорозу. У 28 грамах цього сиру міститься 12% від добової норми кальцію, 14% – натрію, 8 грамів жиру, 6 грамів білка та 1 грам вуглеводів.

  3. Фета: Цей м'який, солоний білокам'яний сир, що часто використовується в салатах, не тільки надає стравам унікального смаку, але й сприяє схуднення. У 28 г фети міститься 14% від денної норми натрію, 11% - кальцію, 4 г білка, 6 г жиру і 1 г вуглеводів.

  4. Сир: М'який і білий сир відомий своїм високим вмістом білка і натрію, що робить його ідеальним продуктом для тих, хто прагне скинути зайву вагу. У 110 г сиру міститься 15% від добової норми натрію, 9% - кальцію, 12 г білка, 3 г жиру і 5 г вуглеводів.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще