Всі люди знають, що в побуті людини ножиці з'явилися кілька тисяч років тому. І справді, найстародавніші ножиці, знайдені археологами на сучасній території Стародавнього Риму, мають вік 3-4 тисячі років і були призначені для стрижки овець. У сучасному світі, мабуть, немає жодного будинку, в якому поряд з ножем не використовують той чи інший вид ножиць. Ось тільки згодом вони стають тупими та їх не можна використовувати за призначенням. Але вихід є.

Так, щоб швидко повернути гостроту лезам ножиць, знадобиться лише алюмінієва харчова фольга.

Потрібно відірвати від рулону листок фольги і скласти її втричі – така товщина буде оптимальною. Далі потрібно нарізати ножицями складену фольгу. Чим товщі леза ножиць, тим більше доведеться здійснити рухів. Так для маленьких манюкірних ножиць буде достатньо 10-12 надрізів, канцелярські папери стануть досить гострими після 10-15, а ось кухонним знадобиться близько 30.

Замість фольги для цього можна взяти також металізовані обгортки для продуктів, наприклад, фантики від цукерок. Пригодиться також стара металева губка. Головне, щоб вона була досить чистою.

Щоправда, треба пам'ятати, що цей лайфхак дасть тимчасовий ефект. Ножиці після такого заточування досить швидко знову затуплять. Тому пізніше їх варто все ж таки занести до майстерні, де фахівець не тільки поверне лезам гостроту, а й підтягне болти та збалансує інструмент за потреби.

Є ще два неймовірні "народні" способи надати гостроту домашнім ножицям:

Популярні новини зараз

Тепер і росіяни відчують війну: лише за одну ніч по Росії вдарили понад 100 безпілотників

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Їх знанням позаздрять усі мудреці: знаки Зодака, які дають найкращі поради в будь-якій ситуації

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Показати ще
  • металева голка - цей спосіб так само є правкою і впливає тільки на край РК (ріжучої кромки). Для такої правки беремо голку (бажано товщу) і намагаємось розрізати її на дві частини. Переміщуємо голку між ножів ножиць від осі до кінчиків туди та назад. Повторюємо цю дію кілька разів;
  • скляна пляшка - цей спосіб схожий на "правку кромки за допомогою голки", але замість останньої використовуємо шийку пляшки.

Читайте також:

Цей вітамін не пропустить віруси та бактерії: у яких продуктах його шукати

Слизова не витримає. Список продуктів, що руйнує захист організму від бактерій

Навіть у туалеті чистіше: названо 5 найбрудніших місць на кухні, про які не всі знають