Молоду картоплю люблять практично всі і намагаються насититися овочом під час сезону. Особливо презентабельно на столі виглядають картоплини невеликого розміру, тільки чистити дрібну картоплю не любить ніхто. Виявляється, це не проблема.
Як буквально за одну хвилину почистити цілу каструлю молодої картоплі, розповіла Уляна Антонюк на своїй сторінці у Facebook.
- Картопля - 1 кг
- Сіль великого помелу - кілька столових ложок
Як виглядає метод
Картоплю середнього розміру потрібно помити і скласти в металеву каструлю, миску або навіть цупкий пакет. Насипати в картопля кілька ложок солі великого помелу - чим більше, тим краще.
Далі накриваємо каструлю щільно кришкою і починаємо інтенсивно струшувати. Проводьте цю процедуру кілька хвилин.
Після – промийте картоплю під проточною водою дуже ретельно, залийте чистою водою і ставте на вогонь. Тепер картопля почищена і її можна варити звичайним способом.
Мобілізація сильно зміниться: вік все-таки переглянуть
Відключення світла нікуди не подінуться: скільки не буде електроенергії на день
Кацурін був в залі? Надя Дорофєєва вперше за довгий час зробила це з "колишнім", який вийшов до неї просто на сцену
План поділу України таки існує: у ГУР сказали, які регіони путін хоче залишити, як "спірні"
Важливий нюанс: молода картопля має бути свіжою, пружною, бажано тільки з грядки. А сіль – лише великого помелу.
Секрети приготування молодої картоплі від кухарів
- Перед варінням заливайте картоплю окропом або гарячою водою. Якщо залити холодною - картопля буде рідкою.
- Картоплю чистити і варити потрібно відразу, інакше вона швидко потемніє. Щоб чистити було легше, можна на 5-10 хвилин замочити картоплю у холодній воді.
- При очищенні молодої картоплі варто одягнути рукавички – бульби можуть забруднити руки.
- Щоб молода картопля зварилася швидше, додайте у воду шматочок вершкового масла.
- Якщо ви варите дрібну картоплю, то посоліть її на початку варіння - тоді бульби залишаться цілими і не розваляться. Якщо хочете розсипчасту картоплю - соліть наприкінці варіння. Солити потрібно з розрахунку 2 ч. ложки на 1 кг картоплі.
- Щоб отримати неймовірний аромат, змішайте дрібно нарізаний кріп з подрібненим часником і сіллю. А потім заправте цією сумішшю картоплю.
- Смак молодої картоплі буде яскравішим, якщо подати до нього солоні огірки або малосольну рибу.
Читайте також:
Не надумайте їх відкривати: скільки можна зберігати домашню консервацію минулих сезонів
Ви робили це неправильно: як компактно зберігати пакети із магазинів. Лайфхак
Начебто з грядки: як правильно зберігати цибулю, щоб вона постійно була свіжою. Спробуйте цей спосіб