Всі знають, що хороший урожай і відсутність лінощів у літній період завжди призводить до великої кількості банок з консервацією і далеко не завжди вони знищуються за зиму повністю. І справді, у кожної господині якась кількість банок із соліннями, вареннями, огірками-помідорами та салатами переходять у розряд старожилів. Стало відомо, чи не є небезпечним це для здоров'я домочадців.

Почнемо з огірків. Є два терміни зберігання цього овочу, і вони залежать від того, як ви маринували огірки:

  • якщо закривали без пастеризації, то термін придатності продукту – трохи більше півроку;
  • якщо огірки проходили обробку, у прохолодному темному місці закочування можна зберігати два роки.

Пам'ятайте, що огірки найкраще ставити у погребі – правильна температура близько 5-6 градусів.

Якщо банку з огірками відкрили, то після зберігання залишки потрібно в холодильнику. Період зберігання – трохи більше трьох місяців.

Те саме правило поширюється і на консервовані томати.

А ось квашену капусту з бочки чи скляної банки варто з'їсти протягом півроку, не пізніше.

Популярні новини зараз

Польща зібралася перекрити кордон із Україною

Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис

Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством

Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання

Показати ще

До речі, велике значення мають умови зберігання заготовок. Оптимальний температурний режим від +2 до +18 ° С у приміщенні без сонячних променів.

Термін зберігання – трохи більше 3-х років.

Що ще слід враховувати під час зберігання домашньої консервації

Варення можна зберігати і більше трьох років.

Компоти (абрикосовий, персиковий, вишневий) та інші заготовки з кісточками не рекомендують зберігати понад 6 місяців. Справа в тому, що при тривалому зберіганні в них утворюється синильна кислота, яка для людського організму небезпечна навіть у малих дозах.

Якщо на поверхні варення з'явилася пліснява – сміливо викидаємо всю банку на сміття. Деякі господині звикли виймати ложкою верхній зіпсований шар, а решту – вживати у їжу. Так робити не можна, адже грибок має міцелій — кореневище, яким він поширюється і може прорости навіть на дно банки.

М'ясні консерви слід зберігати при температурі від 0 до +20°С та вологості – 20%. Якщо дотримано всіх норм, тушонка може зберігатися до 5 років.

Читайте також:

Ось чому здуваються та вибухають банки з консервацією: не повторюйте цю помилку

За таку консервацію вам дякуватимуть усю зиму: рецепт салату з кабачків, перцю, помідорів та цибулі з морквою.

Досить і на вино, і на консервацію: що треба посадити під виноградом для потужного врожаю

Не повторюйте цих помилок: ось чому кришки на консервації постійно здуватимуться