Кожна домогосподарка має свій улюблений рецепт консервованих огірків. Деякі закривають огірки разом із помідорами, інші вважають за краще додати до огірків часник та петрушку, а треті обирають оливки або болгарський перець для своїх заготовок з огірків. Однак деякі люди стикаються з поширеною проблемою: розсіл у банках з огірками починає каламутніти й стає білим.

Докладніше про те, чому розсіл у банках з огірками стає каламутного кольору читайте у нашому матеріалі.

Проблема білої каламутності розсолу з-під огірків може бути викликана кількома факторами.

Порушено стерильність огірків та банок

Якщо огірки не були належним чином вимиті перед консервацією або банки з кришками не були правильно підготовлені (наприклад, не простерилізовані), усередині банки можуть розмножуватися бактерії. Порушення стерильності є сприятливим середовищем їхнього розвитку.

Велика кількість хімікатів чи пестицидів в огірках

Популярні новини зараз

Осіннє рівнодення 22 вересня: що заборонено робити сьогодні, а що потрібно обов'язково, щоб змінити своє життя

Чорнобривців насіяла мати: як ці прості квіти зможуть врятувати ваш город

Володимир Зеленський підтвердив готовність говорити з путіним у будь-якому форматі: "Ми нічого не хочемо і продовжуватимемо"

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Якщо огірки були оброблені великою кількістю хімічних добрив при вирощуванні, з часом розсіл огірків може набути білого відтінку.

Порушення герметичності банки з огірками

Пошкоджена горловина банки, несправний ключ для консервування або неякісні кришки можуть призвести до помутніння розсолу в банках з огірками.

Недотримання умов зберігання банок з огірками

Оптимальна температура для зберігання огірків, що закочують, становить від +2 до +7°C. Бажаніше зберігати огірки в темному підвалі чи льоху, а якщо немає такої можливості, то в холодильнику. За кімнатної температури подібні заготівлі з огірків можуть зіпсуватися вже через 3 доби.

Незважаючи на помутніння розсолу, огірки з таких банок можна вживати, якщо вони добре проглядаються через білу рідину, кришка не набрякла і з моменту появи змін пройшло не більше 3-4 днів.

Однак найбезпечнішим варіантом використовуватиме ці огірки для приготування розсольника, при якому вони будуть термічно оброблені й всі бактерії будуть знищені.

Якщо ви все ж таки вирішите вживати огірки в сирому вигляді, рекомендується добре промити огірки під проточною водою перед вживанням в їжу.

Читайте також:

Досить і на лечо, і на салати: ось чим треба підгодувати перець у липні, щоб збирати його відрами

Обов'язково спробуйте: як стерилізувати банки у мікрохвильовій печі. Чи не кожна господиня про це знає

Всього чотири дні: рецепт найсмачніших малосольних помідорів із гірчицею