Кожна домогосподарка має свій улюблений рецепт консервованих огірків. Деякі закривають огірки разом із помідорами, інші вважають за краще додати до огірків часник та петрушку, а треті обирають оливки або болгарський перець для своїх заготовок з огірків. Однак деякі люди стикаються з поширеною проблемою: розсіл у банках з огірками починає каламутніти й стає білим.
Докладніше про те, чому розсіл у банках з огірками стає каламутного кольору читайте у нашому матеріалі.
Проблема білої каламутності розсолу з-під огірків може бути викликана кількома факторами.
Порушено стерильність огірків та банок
Якщо огірки не були належним чином вимиті перед консервацією або банки з кришками не були правильно підготовлені (наприклад, не простерилізовані), усередині банки можуть розмножуватися бактерії. Порушення стерильності є сприятливим середовищем їхнього розвитку.
Велика кількість хімікатів чи пестицидів в огірках
Справжня прикраса: рецепт печива "Каштани" з маминого зошита
План поділу України таки існує: у ГУР сказали, які регіони путін хоче залишити, як "спірні"
Забули чи не встигли побілити дерева? Не переживайте, чи є еліх 3 способи захистити сад
На упаковці написано неправильно: скільки рідкого порошку для прання потрібно насправді
Якщо огірки були оброблені великою кількістю хімічних добрив при вирощуванні, з часом розсіл огірків може набути білого відтінку.
Порушення герметичності банки з огірками
Пошкоджена горловина банки, несправний ключ для консервування або неякісні кришки можуть призвести до помутніння розсолу в банках з огірками.
Недотримання умов зберігання банок з огірками
Оптимальна температура для зберігання огірків, що закочують, становить від +2 до +7°C. Бажаніше зберігати огірки в темному підвалі чи льоху, а якщо немає такої можливості, то в холодильнику. За кімнатної температури подібні заготівлі з огірків можуть зіпсуватися вже через 3 доби.
Незважаючи на помутніння розсолу, огірки з таких банок можна вживати, якщо вони добре проглядаються через білу рідину, кришка не набрякла і з моменту появи змін пройшло не більше 3-4 днів.
Однак найбезпечнішим варіантом використовуватиме ці огірки для приготування розсольника, при якому вони будуть термічно оброблені й всі бактерії будуть знищені.
Якщо ви все ж таки вирішите вживати огірки в сирому вигляді, рекомендується добре промити огірки під проточною водою перед вживанням в їжу.
Читайте також:
Досить і на лечо, і на салати: ось чим треба підгодувати перець у липні, щоб збирати його відрами
Всього чотири дні: рецепт найсмачніших малосольних помідорів із гірчицею