Ранок 1 січня може бути різним: хтось переїсть, переп'є чи просто не виспиться. Проте залишки м'ясних нарізок, котлет та салатів доїдати вже не хочеться, а викинути шкода.
Пиріг "залишки солодкі" - готуватися швидко та смачно. Тісто – готове бездрожжеве, начинка – все, що залишиться на столі після святкування.
Рецептом пирога поділилася у своєму Instagram фудблогер Олена Фенцік.
Для цього "киша" буде потрібна форма діаметром 22-24 см.
Інгредієнти:
- листкове бездрожжеве тісто – 300 г;
- солодкий перець – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт;
- шинка – 250 г;
- сир – 100 г;
- сир вершковий – 100 г;
- вершки 10-20% - 150 мл;
- яйця – 3 шт.;
- мука – 1 ст. л.;
- сіль перець.
Спосіб приготування:
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Готовий вивести війська з деяких територій: Reuters розповіли про поступки путіна
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Листкове тісто потрібно розкачати у формі кола і застелити його в жароміцну форму. Далі його ставимо у холодильник, поки готується начинка.
Приготування начинки:
- цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо протягом 3-4 хвилин;
- перець нарізаємо тонкими смужками, додаємо до цибулі і обсмажуємо ще 3-4 хвилини. Посолити та поперчити;
- шинку порізати кубиками, сир натерти на тертці;
- обсмажені овочі викладаємо в миску, додаємо вершки, два види сиру та яйця.
Перемішуємо начинку та викладаємо її на тісто.
Випікати пиріг потрібно за температури 180 градусів 30-40 хвилин.
Читайте також:
Відійшли і по новій відкривайте шампанське: іменини 1 січня. У кого сьогодні День ангела
Січневі нововведення: що чекає на українців у 2023 році. Деталі
Вихідні дні у січні 2023 року. Скільки українцям дозволили відпочивати