Українські воїни, які привозяться з передової до лікарні імені Мечникова у Дніпрі, найчастіше отримують поранення обличчя, голови, кінцівок та грудей. Ось тільки колектив намагається врятувати всіх Героїв, хоч би яку важку травму він отримав на війні.

До Дніпра ось уже 10 місяців від початку кривавої війни, яку розв’язали проти України російські військові злочинці, продовжують евакуювати військовослужбовців, які зазнали поранень під час важких боїв із ворогом. Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.

При цьому генеральний директор медичної установи Сергій Риженко на своїй сторінці у Facebook часто ділиться дописами, як найкращі лікарі Мечникова безперервно перебувають у реанімаційній залі та операційній рятуючи українських Героїв.

Один з постів був про українського захисника, який отримав тяжкі поранення та втратив обидві руки.

"23-річний Дмитро родом із Кропивницького. У ранньому дитинстві померла мати. Хлопця виховувала бабуся. Він та його брат Євген пішли разом захищати Батьківщину", - пише Риженко.

За його словами, до лікарні Мечникова хлопця було доставлено у вкрай тяжкому стані: з травматично ампутованими руками, обгорілим обличчям та очима, численними переломами, пораненням живота.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Лукашенко зробив гучну заяву щодо війни з Україною: мабуть щось відчуває

Показати ще

Медик зазначає, що реаніматологи відділення політравми вчинили неможливе, щоб урятувати життя Дмитра. Сьогодні він уже дихає самостійно, без ШВЛ, розмовляє.

За словами Риженка, коли пацієнт прийшов до тями, він хотів лише одного — почути свою кохану, але попросити телефон не наважувався.

"Сьогодні йому піднесли слухавку до вуха. Аня сказала, що вона поряд і вже входить до реанімації. Це був день зустрічей, бо до Дмитра приїхали і кохана та його брат", – пише керівник клініки.

За його словами, побачивши понівечене, поранене тіло близької та рідної людини, вони запитали, що буде далі.

"Може, у нас все вийде, я так скучив", - сказав Дмитро, зустрічаючи гостей, яких практично не бачив обпаленими очима.

Читайте також:

Не стало легендарного гумориста, одного з братів-близнюків "Кривого дзеркала"

Медведєв у плащі німецьких солдатів розсмішив своїм зовнішнім виглядом. Фото

Нижче спини і на думку: у готелі поранили найвідомішого друга путіна, який погрожував Україні