Ось уже декілька місяців Бахмутський напрямок залишається найгарячішою точкою на всій лінії фронту - понад 1300 км активних бойових дій. За останню добу саме там поліг не один вірний син українського народу.

Так, стало відомо, що у середу, 21 грудня, у важких боях під Бахмутом загинув український режисер Олег Бобало. З початком повномасштабного вторгнення РФ до України він не роздумуючи пішов воювати та захищати рідну країну від окупаційних військ.

Жахливу звістку повідомив у Facebook український оперний і драматичний режисер Євген Лавренчук. Друзі згадують Олега як талановитого актора, кінорежисера та дуже хорошу людину.
"Олега Бобало більше немає. Перед очима промайнули миті дитинства, спільні зустрічі Нових років, час, коли ми разом виступали у львівському молодіжному театрі "Дебют", а згодом і в театрі Бориса Озерова … Зроблю все, щоб донести це до світової спільноти. Світ має знати. Та вічно пам’ятати", – написав Лавренчук.
Загибель Олега Бобала також підтвердила його дружина Ганна Яремчук. Зокрема вона повідомила, що не знає, коли відбудеться похорон, оскільки ще не привезли тіло загиблого бійця.
"За справедливістю, він повинен знімати кіно. Він має бути затребуваний у цій галузі. Натомість у нас вдома стояв автомат і купа військових "нощечків", що передавала мама з Америки, для хлопців. Чи хотів він бути військовим? - ні. Хотів він кіномайданчик змінити на окопи?- ні. Чи повинен він пройти через усю війну цілим і неушкодженим?- так. Бо я так молила Бога зберегти мого Олежку. А тепер я не знаю, як жити без тебе у всіх сенсах. Я була така, тому що ти підсвічував мене зсередини. Тепер світло згасло", - додала вона.
"Бахмут, загинув під Бахмутом... " Сьогодні побачила, там загинув колега - режисер Олег Бобало. Ми не були знайомі особисто, але наш маленький світ надто тісний. Я бачу його фотографії - кіношкола, групові фото з нашим дорогим викладачем, потім доросле життя, зйомки, фестивалі... Як же гірко", – написала у Facebook режисерка Ірина Цілик.

Довідково. Олег Бобало - режисер телевізійних фільмів, рекламних роликів, телепередач. Він родом зі Львова. В студентські роки грав у львівському молодіжному театрі "Дебют", а також в театрі Бориса Озерова.

У 2012 році Олег Бобало отримав грант Президента України як молодому діячу в галузі кінематографії для виробництва ігрового короткометражного фільму "Структура кави або "Абзац" у розмірі 400 тисяч гривень. Стрічка вийшла за мотивами оповідань Богдана Жолдака у 2013 році. Вона розповідає історію кохання між "Слідчим", в якого на деякий час перетворюється письменник-невдаха в якості сплати боргу господині кафе, і "Крадійкою" філіжанок.

Фільмографія Олега Бобало

Як режисер-постановник:

  • Фільм "Структура кави, або "Абзац..!" (2013 рік);
  • Серіал "Матусі" (2015 рік);
  • Телефільм "Вони закінчили війну" (2017 рік).

Як режисер:

  • Телефільм "Альпініст" (2008 рік);
  • Телефільм "Як козаки" (2009 рік);
  • Фільм "Українське кіно. Становлення" (2021 рік).

Як актор:

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

За такі ласощі вас точно носитимуть на руках: рецепт маринованих курячих шлунків на зиму

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще
  • Фільм "Другий фронт" (2004 рік).

Читайте також:

"Чорна мітка" для Лукашенка: вже горить та вибухає Білорусь. Багатьох не врятували

Від цього стає ніяково: у мережі показали, як виглядають вибухи в Україні з вікна літака в Молдові. Відео

Бумеранг донесло вибуховою хвилею: у Росії звалився військовий гелікоптер з екіпажем

Москва у вогні та пекельному диму: горить найбільший торговий центр, чути вибухи. Відео