В Україні почали діяти нові правила карантину

У Кабміні прийняли рішення про продовження дії адаптивного карантину до 31 серпня, але разом з тим послабили карантинні обмеження на літній період. Про це йдеться в повідомленні пресслужби МОЗ.

Ситуація із захворюваністю в Україні стабілізувалася і тепер вся країна знаходиться в "зеленій" зоні карантину. В уряді послабили низку обмежень на літо. Так, наприклад проведення масових заходів в приміщеннях дозволяється зі 100% наповненням і без дотримання дистанції.

Відзначається, що масочний режим можна не дотримуватися тільки в тому випадку, якщо всі учасники заходу, в тому числі організатори мають документ, який підтверджує про проходження повного курсу вакцинації препаратами, схваленими ВООЗ. Також підійде негативний результат ПЛР або експрес-тесту на коронавірус, який був зроблений не більше ніж за 72 години до початку заходу.

Також при поверненні з інших країн українці та громадяни, які мають посвідку на проживання в Україні, можуть безперешкодно перетинати державний кордон. Громадянам інших країн, які прибувають в Україну потрібно мати страховий поліс, а також документ, що підтверджує про проходження повного курсу вакцинації або негативний результат тесту на коронавірус, який був зроблений не більше ніж за 72 години до приїзду в країну.

Крім того, в Україні оновили правила введення зон адаптивного карантину. За новими правилами "зелена" і "жовта" зони будуть вводитися не в окремих регіонах, а відразу на всій території країни.

Раніше портал Hyser повідомляв, що фахівці попередили, хто ризикує заразитися коронавірусною інфекцією повторно.

Популярні новини зараз

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Показати ще

Також наш портал інформував, що головний санітарний лікар України Ігор Кузін спрогнозував, що чергова хвиля коронавірусу накриє країну вже восени.

Нагадаємо, що медики розповіли, коли в українців виробиться колективний імунітет до коронавірусної інфекції.