Українцям розповіли, які карантинні обмеження діють по всій країні на даний момент

В Україні нормалізувалася ситуація з коронавірусною інфекцією. Всі області перейшли в "зелену" зону карантину, а щоденний приріст хворих істотно знизився. Однак це не означає, що можна забути про обмеження, адже карантин як і раніше діє. Так, українцям нагадали, що можна і що заборонено в "зелених" зонах. Про це пише портал segodnya.

Захворюваність в Україні продовжує знижуватися й у зв'язку з цим в уряді прийняли рішення послабити обмеження. Всі регіони перейшли в "зелену" зону, де продовжує діяти карантин, але з мінімальними обмеженнями. Також, 2 червня в уряді прийняли нову постанову, якою ще більше послабили обмеження.

Так, протягом літа 2021 року українці все ще зобов'язані носити маски в магазинах, метро та інших громадських місцях. Крім цього діє ряд обмежень, зокрема в громадському транспорті перевезення людей може здійснюватися тільки на сидячих місцях.

Також дозволені масові заходи за участю більше 1 людини на 4 квадратних метри (до цього на 1 людину мало припадати не менше 4 кв.м площі) або із заповненням приміщення на дві третини місць.

Також заповнювати на дві третини дозволили кінотеатри та Заклади культури, тоді як раніше тільки на 50%. Також послабили обмеження для кафе і ресторанів - їм дозволили працювати цілодобово.

За прогнозами глави МОЗ Віктора Ляшка поточна епідеміологічна ситуація в Україні говорить про те, що країна протримається в "зеленій" зоні до кінця літа.

Популярні новини зараз

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Восени їх захоче спробувати кожен: рецепт найсмачніших млинців з крабовими паличками - про м'ясо ви забудете

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще
Раніше портал Hyser повідомляв, що ВООЗ попереджає про новий вірус, який буде ще більш заразним ніж коронавірус.
Також наш портал інформував, що пандемія коронавірусу в Україні пішла на спад і всі регіони перейшли в "жовту" зону карантину.
Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я назвали області, які незабаром можуть перейти в "зелену" карантинну зону.