Літо - час шашлику. Багато хто після важкого трудового тижня намагаються вибратися на природу або на дачу, щоб влаштувати пікнік в колі друзів, сім'ї та з'їсти кілька шматочків соковитого димного м'яса, приготованого на багатті.
Медики попереджають, щоб відпочинок пройшов на "ура" і його не затьмарили проблеми зі здоров'ям і отруєння, варто правильно маринувати м'ясо для шашлику. Маринаду потрібно приділити особливу увагу.
Лікарі-дієтологи відзначають, є маринади, які дуже шкідливі та можуть стати смертельно небезпечними. До їх складу входить оцет або майонез.
Майонез - це, мабуть, найгірший варіант для маринування, оскільки при впливі високих температур він виділяє канцерогенні речовини. Крім цього, продукт містить величезну кількість жирів, які негативно впливають на роботу печінки, підшлункової та шлунка.
А якщо шашлик, приготований в майонезі, поєднувати ще й з алкоголем - це вірна дорога в палату лікарні.
Фахівці радять свіже якісне м'ясо маринувати в солі, перці та травах, майонез же краще використовувати в якості соусу і бажано робити його самостійно. Адже в магазинних величезна кількість консервантів, підсилювачів смаку, транс-жирів та інших шкідливих хімічних речовин.
М'ясо приготоване в оцтовому маринаді вкрай негативно впливає на шлунково-кишковий тракт, а при частому вживанні викликає хвороби нирок. До слова, оцту досить багато і у звичайному, магазинному майонезі або ж в магазинних вже готових маринадах для м'яса.
Також фахівці відзначають, що не найкращий варіант купувати в магазинах вже замариноване м'ясо. Як правило, такий продукт низької якості. М'ясо маринують, коли починає спливати його термін придатності, а не рідко виробники, маринують вже зіпсоване м'ясо. Купуючи подібний продукт, ви та ваші близькі ризикуєте отримати важке отруєння.
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Раніше "Нyser" писав про те, що онколог пояснив чим небезпечний шашлик, якщо їсти його кожні вихідні.
Також наш портал повідомляв, експерти виявили в Україні курятину з сальмонелою.
Нагадуємо, українські магазини масово напихають людей фальсифікатом м'яса.