Як відомо, ціни на сезонні фрукти та овочі в Україні набагато вище, ніж були минулого року. Особливо здивувала українців вартість черешні та полуниці - за кілограм цих ягід продавці просили від 120 до 500 гривень.

За словами експертів, за останній час сильно виросли в ціні й огірки. Причому основною причиною подорожчання цього овоча називають попит. Про це повідомляє видання EastFruit.

Відзначається, що тривала похмура і прохолодна погода на всій території країни спричинила зменшення пропозиції огірка на ринку, і як наслідок — зростання цін в даному сегменті.

На цей момент за інформацією експертів, ціна за кілограм огірків стартує від 10-18 гривень, що в середньому на 26% дорожче, ніж було тиждень раніше. Крім того, експерти повідомили, що на сьогодні в порівнянні з червнем минулого року огірки вже подорожчали у 2,2 рази.

На великому фермерському ринку "Неждана", що в селі Великі Копані Херсонської області, ціна на огірок зросла на 4 грн/кг – до 16-17 грн/кг.

Примітно, що в тепличних комбінатах на сьогодні проводяться зачистки напередодні підготовки до другої сівозміни, що спричинило значне скорочення вибірок тепличного огірка.

Популярні новини зараз

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Що стосується пропозиції огірка з літніх теплиць, то вона також помітно зменшилася. Це обумовлено зниженням темпів збору врожаю через холодну і похмуру погоду.

В той самий час експерти прогнозують, що при гарній погоді ціна овоча піде вниз.

Варто відзначити, що торік в цей же час огірки коштували у два рази дешевше.

Додамо, раніше Міністерство аграрної політики та продовольства повідомило, що в Україні у квітні 2021 року у порівнянні з квітнем минулого року продукти харчування та напої подорожчали на 9,4%. Єдина категорія продуктів, на які ціни знизилися — це овочі, вартість яких у квітні була на 12% менше, ніж роком раніше. Водночас фрукти незначно подорожчали (на 0,5%).

Раніше "Нyser" писав про те, що українцям пояснили різке зростання цін на овочі та фрукти.

Також наш портал повідомляв, в Україні значно подорожчало м'ясо.

Нагадуємо, в Україні може подорожчати один з найпопулярніших напоїв – чай.