Багато фахівців-дієтологів стверджують, що макарони з твердих сортів пшениці, спельти або гречки є корисним продуктом, який можна вживати при дієтичному харчуванні. Але є певні правила по їх споживанню, яких слід дотримуватися, щоб не нашкодити здоров'ю і не додати у вазі.

Зважившись вживати макарони, потрібно купувати вироби тільки з твердих сортів пшениці. Такий продукт виготовляють з особливого пшеничного сорту дурум, який насичений білками та має низький глікемічний індекс.

У приготованому вигляді макаронні страви з твердих сортів пшениці мають наступні показники (на 100 г продукту):

– білки - 10 %;

- вуглеводи - 75 %;

- жири - 0 %;

Популярні новини зараз

Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям

Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток

Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу

Вигадав суїцид, бо було нудно: українець вирішив оригінально запросити поліцію на чай

Показати ще

- калорійність - 160-180 Ккал.

Однак навіть їх потрібно вживати в їжу з розумом. Навіть паста з твердих сортів пшениці навантажує шлунок, тому їсти її переважно в першій половині дня.

Не можна промивати макарони після того, як вони зварилися. Це знищить більшу частину корисних властивостей продукту.

Наприклад, додаючи в страву овочі, м'ясо або сири, потрібно враховувати, що загальна вага порції не повинна перевищувати 200 грамів, а число калорій в ній може становити не більше 250 Ккал.

Слід також звернути увагу на те, що вермішель — це вуглеводи, а соуси — жири, не можна в процесі схуднення поєднувати одне з іншим. Макарони з вершковим соусом за своєю калорійністю схожі з тортом, рясно просоченим масляним кремом.

Тому вибирайте соуси із зелені та сметани або на основі свіжих томатів.

Найголовніше правило: макарони повинні бути завжди свіжими!

Лікарі-дієтологи категорично проти, розігрітих макаронів, особливо в мікрохвильовці. Річ у тому, що при повторному розігріві, крохмаль, який присутній в страві, погано перетравлюється.

Також фахівці відзначають, що при повторній обробці від нього відриваються електрони та в макаронах з'являються вільні радикали.

В результаті буде потрібно багато антиоксидантів, щоб вивести ці вільні радикали з організму.

Раніше "Нyser" писав про те, що названі прості способи введення метаболізму в турборежим.

Також наш портал повідомляв, названі найкорисніші солодощі для сніданку.

Нагадуємо, лікарі розповіли, як скинути зайву вагу за допомогою вуглеводів.