У Мінсоцполітики України ввели нововведення, що істотно полегшує життя українцям

Донедавна для того, щоб подати заяву на нарахування пенсійних виплат, українцям доводилося відвідувати безліч установ і стояти в чергах, однак, завдяки недавньому нововведенню, заяву можна подати в режимі онлайн, без необхідності відвідувати органи Пенсійного фонду. Про це повідомляє Інформаційний портал "Судово-юридична газета".

Працювати над можливістю здійснення подачі документів на отримання пенсії почали у зв'язку з тривалим карантином через пандемію коронавірусної інфекції, яка як і раніше вирує в Україні.

Нова модель звернення за пенсією передбачає подачу заяву і відсканованих копій документів через офіційний портал Пенсійного фонду України. Процедура виглядає наступним чином:

  • Для початку потрібно зайти на сайт ПФУ за допомогою спеціально електронного підпису або через систему ідентифікації GOV ID;
  • В Особистому кабінеті вибрати вкладку"заява на призначення пенсії".
  • У вікні, необхідно заповнити анкету, до якої необхідно прикріпити відскановані документи, зазначені на тому ж сайті ПФУ, після чого потрібно вказати форму пенсійного посвідчення, тобто або паперове посвідчення старого зразка, або пластикову карту.
  • Під кінець необхідно вибрати спосіб отримання інформації про етапи обробки заявки і залишити кваліфікований електронний підпис.

Після цієї заяви відправиться на обробку до Пенсійного фонду, в Особистому кабінеті на сайті відомства можна відстежувати результати обробки і повідомлення про прийняття рішення про призначення пенсії.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, як тепер отримувати субсидію.

Популярні новини зараз

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, яку надбавку отримають українці до своїх пенсій.

Також "Hyser" писав, що Пенсійний фонд зробив важливу заяву щодо пенсій у травні.