Адаптивний карантин в Україні хочуть продовжити до серпня

Незважаючи на те, що Україна вийшла з третьої хвилі коронавірусу, в Кабміні прийняли рішення про продовження адаптивного карантину до кінця серпня. Про це повідомив глава уряду Денис Шмигаль в інтерв'ю виданню РБК-Україна.

Прем'єр-міністр зазначив, що Адаптивна форма карантину дає свої результати. На даний момент карантин введений до 30 червня, проте в планах продовжити його ще до серпня. Він додав, що якщо до Дня Незалежності більша частина населення буде провакцинована, то в уряді задумаються про пом'якшення карантину.

Денис Шмигаль заявив, що адаптивний карантин працює: так якщо відбувається різкий спалах захворюваності коронавірусом, то обмеження вводяться автоматично, а якщо епідситуація в нормі, то країна живе в "зеленій" зоні. Чиновник зазначив, що коли уряд переконається, що пандемія переможена, карантин буде скасований.

Чи будуть вводиться нові локдауни, залежить від ряду факторів, в першу чергу наскільки самі українці будуть дотримуватися існуючих обмежень, а також від вакцинації і сценарію розвитку пандемії в світі. Шмигаль зазначив, що сплеск захворюваності можуть викликати і нові штами вірусу.

Також прем'єр-міністр додав, що вводити загальнодержавний локдаун на території України не будуть. У разі високого рівня захворюваності будуть закриватися окремі області, в яких спостерігається найбільш напружена епідеміологічна ситуація.

Варто відзначити, що напередодні Україна вийшла з третьої хвилі пандемії коронавірусу. Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що останні два місяці були складними, проте ситуацію з вірусом вдалося утримати. Він додав, що третя хвиля вірусу забрала більше життів українців, ніж дві попередні.

Популярні новини зараз

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Раніше портал Hyser повідомляв, що головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко назвав регіони України, де ситуація з коронавірусом залишається критичною.

Також наш портал інформував, що у МОЗ розповіли, чи можна вакцинуватися при наявності хронічних хвороб.

Нагадаємо, що глава держави Володимир Зеленський закликав прискорити темпи вакцинації в Україні.