Володимир Путін і Олександр Лукашенко обговорили вступ України до НАТО

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і глава Росії Володимир Путін провели телефонну розмову. В ході діалогу сторони обговорили низку питань, зокрема плани України Про вступ до НАТО. Про це інформує портал БЕЛТА.

Олександр Лукашенко і Володимир Путін тепло привітали один одного з Днем Перемоги, а потім обговорили графік спільних заходів, які плануються найближчим часом в Росії і Білорусі. Також вони обговорили ситуацію в зоні відповідальності ОДКБ.

Крім того, в ході діалогу сторони згадали і Україну, а саме прагнення сусідньої країни до вступу в НАТО.

Путін і Лукашенко обговорили внутрішню обстановку в своїх державах і домовилися про зустріч найближчим часом, для того, щоб обговорити наявні проблеми.

Варто нагадати, що напередодні самопроголошений глава Білорусі Олександр Лукашенко підписав документ, що визначає план передачі влади в разі його загибелі. Такий крок "президент" зробив через нібито підготовлюваний замах на нього. Так, документ передбачає повну передачу влади Раді безпеки на чолі з прем'єр-міністром.

Також раніше Олександр Лукашенко зробив заяву про готовність провести дострокові вибори президента в Білорусі. Він зазначив, що готовий переступити через себе і піти на такий крок, але тільки в одному випадку, якщо США також проведуть перевибори. "Президент" Білорусі заявив, що на його думку перемогу у виборах США повинен був здобути Дональд Трамп. Крім того, Лукашенко впевнений, що Захід намагається чинити тиск на Білорусь, проте він не має наміру поступатися позиціями.

Популярні новини зараз

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Різкий стрибок до 122 грн: скільки зараз коштують яйця та соняшникова олія у супермаркетах

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Показати ще

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Кремлі поділилися припущеннями хто міг намагатися влаштувати державний переворот в Білорусі.

Також наш портал інформував, що Олександр Лукашенко зізнався на чию сторону в разі повномасштабної війни України і Росії.

Нагадаємо, що пенсіонерка з Криму розповіла, як насправді живеться на півострові після окупації Росією.