У багатьох регіонах України погода істотно погіршиться вже в п'ятницю, 7 травня. Синоптики оголосили штормове попередження.

Таку інформацію опублікував пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), посилаючись на дані Укргідрометцентру.

Так зазначається, що вдень 7 травня сильні пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпеки, жовтий) спостерігатимуться у західних, північних, більшості центральних та Одеській областях.

Пориви вітру 15-18 м/с (I рівень небезпеки, жовтий) очікуються в Києві.

Крім цього, синоптики прогнозують дощі з грозами в західних, північних, північно-східних, центральних та Одеській областях.

Популярні новини зараз

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Сара Абрамівно, сипте дві порції: рецепт неповторних єврейських пельменів "Креплах"

Показати ще

Водночас у більшості районів центральних, північних, східних, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Одеської та Миколаївської областей надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Важливо: рятувальники настійно просять громадян не палити сміття і додержуватися правил пожежної безпеки під час поминальних днів і під час господарської роботи на власних присадибних ділянках.

"Наголошуємо, що за підпали в Україні передбачена кримінальна відповідальність, а за знищену землю і зруйновані вогнем долі відповідати доведеться перед наступними поколіннями, які змушені будуть жити серед попелу та смогу", — зазначили в пресцентрі ДСНС.

Також зазначимо, що через відлигу, у високогір'ї Івано-Франківської області зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

А 7-9 травня в високогір'ї східної частини Закарпатської області зберігається помірна сніголавинна небезпека (2 рівень). У суботу, 8 травня, у високогір'ї Івано-Франківської області очікується помірна сніголавинна небезпека (2 рівень).

Раніше "Нуѕеr" писав, синоптики дали точний прогноз на останній місяць весни.

Також наш портал повідомляв, експерти вважають, що у 2021 році погода в Україні іноді буде екстремальною.

Нагадуємо, експерт розповіла українцям, як врятуватися від укусів небезпечних комах влітку.