Якщо Росія відкрито нападе на Україну, то бажання воювати у російських військових буде присутнє тільки на першому етапі. Перейшовши український кордон, країна-агресор отримає жорстку відсіч.

Таку думку висловив головнокомандувач збройними силами України, генерал Віктор Муженко в інтерв'ю "ВВС News Україна", яке було опубліковано 1 травня.

Український генерал впевнений, що у росіян є серйозні проблеми з мотивацією воювати в Україні. Якщо вони й перетнуть кордон, то довго воювати не зможуть, оскільки українські військові зможуть дати гідну відсіч.

"Звичайно, на першому етапі буде бажання:"ми зайдемо і покажемо хохлам". Але пізніше з'явиться розуміння. У 2014 році була ситуація з полоном 10 російських десантників – після ударів вертольотів і ракет по батальйонно-тактичній групі, яка заходила, її розсіяли. [...]

Вони сказали: "Думали, нас зустрічатимуть, як у Криму, з квітами. А по нас завдали ударів вертольоти". Це для них був шок. Такий же шок буде, якщо вони перейдуть український кордон", - сказав Віктор Муженко.

Головнокомандувач ЗСУ підкреслив, для Росії війна проти України не буде "легкою прогулянкою", оскільки українська нація стане ще згуртованішою і міцнішою, всі силові структури України об'єднаються.

Популярні новини зараз

Комахи залишать вашу ділянку назавжди: які рослини потрібно висадити, щоб позбутися ос

Володимир Зеленський розповів, як переможе Україна: рішення мають бути ухвалені з жовтня по грудень

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Різкий стрибок до 122 грн: скільки зараз коштують яйця та соняшникова олія у супермаркетах

Показати ще

За словами Віктора Муженка, РФ не враховує важливий фактор - бойовий дух українців.

"Питання, наскільки ми готові до втрат, але тільки це зупинить Росію. Бойовий дух - той фактор, який ніколи не враховують, який росіяни не врахували у 2014 році", - пояснив Віктор Муженко.

Крім цього, генерал зазначив, що РФ може знайти не один привід, щоб зайти в Україну. Також не виключені диверсії

"Є заява [секретаря Радбезу Росії] Патрушева про"небезпеку терористичних актів з боку України на території Криму". Це елементи інформаційної підготовки й арсенал таких прийомів не обмежений", - повідомив Віктор Муженко.

Раніше "Нyser" писав про те, що Леонід Кравчук розповів, як обійти Кремль на переговорах по Донбасу.

Також наш портал повідомляв, російські збройні сили зосереджують війська в Криму.

Нагадуємо, Україна почала потужні навчання на випадок наступу Росії.