У "ПриватБанку" змінили правила поповнення платіжних карток для деяких своїх клієнтів

Про те, що не тільки "Приват", але і все банк України, зобов'язали виконувати вимоги фінансового контролю, щодо ототожнення платників, повідомляє пресслужба "ПриватБанку".

Такі заходи стали обов'язкові після змін до ЗУ №361-IX від 06 грудня 2019 року та постанови Національного банку України №65 від 16 травня 2020 року. В першу чергу, оновлені правила стосуються власників бізнес-карт (корпоративних або "Ключ до рахунку").

Таким чином, при відправленні платежів через додаток "Приват24", або ж банківські термінали "Привату", при поповненні платіжних карт на будь-яку суму, платника перенаправлять на поповнення наявного рахунку одержувача з подальшою автоматичною підміною всіх необхідних даних одержувача, зокрема на IBAN.

Термінал "ПриватБанку". Фото: скріншот YouTube-відео.

У тому випадку, якщо платник створить платіж в іншому банку, для того, щоб поповнити бізнес-карту клієнта "ПриватБанку" на суму, що перевищує щомісячний обсяг в 30 000 гривень, "Приват" не стане приймати це перерахування, і рекомендуватиме до використання в поповненні IBAN-номера актуальних рахунків клієнтів "Привату". Відповідно до законодавчих норм, при поповненні тепер обов'язково зазначати реквізити платника для коректного фінансового моніторингу.

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Такої допомоги зрадіє багато хто: хто з українців отримає виплату у розмірі 10 пенсій

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Показати ще

Якщо більш лаконічно, то тепер всі бізнес-клієнти "Привату" повинні приймати перекази коштів від партнерів або покупців, що є як клієнтами "ПриватБанку", так і інших фінансових установ, тільки на наявні рахунки з IBAN, а не тільки за номером, вказаним на платіжній картці. Подібні нововведення поки що не стосуються звичайних фізичних осіб - власників платіжних карт "Привату".

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що в Україні можуть змінити розмір комісії, яка стягується при оплаті товару або послуг платіжною карткою.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що в Україні скасували поняття "банківська таємниця", що допоможе судовим виконавцям швидше блокувати рахунки боржників.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що термінали "ПриватБанку" не завжди правильно визначають розмір внесених коштів. Але не на користь клієнта.