Україна розділять на 10 функціональних зон з метою забезпечити кращий розвиток регіонів.

Для пояснення, очікується, що завдяки цьому вдасться ефективно зосередити ресурси, спрямовані на розвиток регіонів. Відповідну заяву зробив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, пише "Оглядач".


За його словами, такий поділ України дасть економічні переваги жителям різних областей і дозволить прискорити процес розвитку регіонів. Чернишов зазначив, що раніше цього ніхто не робив, але якщо розділити області, наприклад, за схожістю соціально-економічних характеристик і без прив'язки до встановлених кордонів, то це дійсно може допомогти.

У такому випадку мова вже йтиме про фінансування не області, а конкретної території. Річ у тому, що в одній області можуть бути міста і села, до стратегії розвитку яких потрібно підходити по-різному.

міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов вважає, що до розвитку кожного регіону потрібно ставитися по-різному, фото: УНІАН

Зокрема, території України на період до 2027 року хочуть поділити на такі 10 зон:


Чернишов підсумував, чим обумовлений даний розподіл. Він пояснив, що макрорегіон Азов-Чорне море, а це узбережжя і Чорного, і Азовського морів - мають ідентичні проблеми, тому підхід до них буде однаковий. Перша ж зона складається вся з гірських територій українських Карпат. У цьому випадку мова йде відразу про декілька областей, які теж потрібно розвивати за однією стратегією.

Раніше "Hyser" писав про те, що Україна пішла на сміливий крок, щоб відновити мир на Донбасі.

Також наш портал повідомляв, що глава держави Володимир Зеленський поділився грандіозними ідеями, які планує здійснити вже цього року.

Нагадуємо, що зєкретар РНБО зробив заяву щодо другої мови в Україні.