Жителів Закарпаття попередили про введення карантинних обмежень

Не так давно в Україні знову почав працювати адаптивний карантин, і зі збільшенням кількості фіксованих захворювань коронавирусной інфекцією кількість областей, в яких встановлені найсуворіші обмеження "червоної" зони, почала зростати. Цього разу під удар потрапила Закарпатська область. Про це на своїй сторінці у Facebook заявити міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов.

Повідомляється, що у свято, 8 березня, у Міжнародний жіночий день, на території Закарпаття встановляться обмеження "червоної" зони адаптивного карантину. Рішення про це було прийнято в суботу, 6 березня, під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У комісії вирішили, що о 00:00 8 березня поточного року в області почне діяти "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції, у зв'язку з чим будуть застосовані відповідні карантинні заходи.

Відзначимо, що в даний момент Закарпатська область — третя, яка потрапила під дію карантинних обмежень "червоної" зони адаптивного карантину. Після того, як 24 лютого в Україні знову почав працювати адаптивний карантин, першою "червоного" статусу "удостоїлася" Івано-Франківська область, а за нею — Чернівецька.

Зазначимо, що уряди окремих міст самостійно вводять деякі протиепідемічні заходи. Наприклад, у Львівській, Закарпатській та Вінницькій ОДА, а також в Одеській міськраді заявили про те, що роздали своїм школам рекомендації відправити дітей на дистанційне навчання.

Популярні новини зараз

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Максим Степанов зробив заяву щодо того, які області України знаходяться під загрозою потрапляння в "червону" зону адаптивного карантину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МОЗ прийняли рішення Оновити список країн "червоної" і "зеленої" зони, так що тепер стало відомо, які держави можна відвідувати без побоювання, а в які поки краще не їхати.

Також "Hyser" писав, що глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив про те, що в даний момент в Міністерстві готуються до того, щоб запустити повітряну "швидку допомогу" з вертольотами.