Правоохоронці затримали пенсіонера, який тримав людей в рабстві

Відомо, що це сталося в селі Чернеччина Краснокутського району (Харківська область). Інформація про це з'явилася на офіційному порталі Національної поліції України.

Представники Національної поліції затримали 62-річного чоловіка, який мешкає в Харківській області. З'ясувалося, що він вербував людей, а потім змушував їх на нього працювати (без зарплатні). Загалом це були люди з соціально незахищених верств населення: до себе чоловік взяв жити безхатченків, неповнолітніх з неблагополучних сімей, нарко- та алкозалежних осіб. Відомо, що серед них було п'ятеро чоловіків та дві жінки.

Відомо, що пенсіонер змушував "завербованих" людей працювати на його території, а також займатися незаконною порубкою лісу. Варто зазначити, що всіх "працівників" пенсіонер "виховував" за допомогою фізичного та психологічного тиску. На місці подій правоохоронці знайшли записи чоловіка, а також документи завербованих людей (на фотографіях можна побачити різні свідоцтва, паспорти, Трудові книжки, а також дипломи про отримання освіти).

Спеціалісти з екологічної служби разом з правоохоронцями також вже встигли потрапити до села Шуби Богодухівського району. Саме туди відправляв чоловік працювати людей (незаконна порубка лісу). В результаті з'ясували, що було зрублено щонайменше 192 дерева.

Відомо, що людей, який тримав пенсіонер в себе, зараз відправили в Харківський міський центр реінтеграції бездомних осіб. Там спеціалісти встановлюють їх анкетні дані. Що стосується 62-річного затриманого, то йому загрожує до 12 років ув'язнення (також можуть конфіскувати майно).

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Затримання пенсіонера на Харківщині. Фото: Національна поліція України

Затримання пенсіонера на Харківщині. Фото: Національна поліція України

Затримання пенсіонера на Харківщині. Фото: Національна поліція України

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що в Житомирі напали на військового, який захистив пенсіонерку в громадському транспорті. Стали відомі подробиці ситуації.

Також повідомлялося, що у Львові розпочали судовий процес по справі пастора. Нагадаємо, з'ясувалося, що чоловік довгий час ґвалтував дітей (всього жертв щонайменше 147).

Крім того, в столиці все частіше відбуваються озброєні напади на жінок. З'явилися подробиці ситуації.