За посивіння півроку вартість сала зросла до такої міри, що дозволити собі його можуть далеко не всі
За останній час вартість багатьох продуктiв в Україні відчутно зросла, і в їх число входить і улюблене багатьма сало. Вартість продукту зросла так сильно, що в деяких торгових точках вона вища, ніж у м'ясо. У програмі "Вікна", яка йде на каналі "СТБ" розповіли, чи варто очікувати зниження цін на сало до Нового року.
Повідомляється, що сьогодні на столичному ринку за кілограм звичайного сала беруть приблизно 100 гривень, а за кілограм більш "елітного" сала з м'ясним прошарком доведеться викласти і 300 гривень. Відзначається, що ціни на продукт почали рости ще навесні, проте восени вони досягають вже рекордних значень.
Продавці на київському ринку подібне подорожчання пояснюють тим, що сильно зросла вартість живої ваги, яка стартує від 150 до 180 гривень за кілограм.
У свою чергу, експерт з Асоціації тваринників України Ольга Махно пояснила, що велика кількість голів в українських домогосподарствах була вирізана через те, що бізнес виявився невигідними. В якості аргументів для цього виступає зростання собівартості вирощування свині, подорожчання їх кормів, зростання тарифів на світло і блакитне паливо, а також зростаючі витрати на перевезення. Нарешті, з країн Європи в країну надходить дешевий товар, з яким конкурувати складно.
У зв'язку з усіма цими факторами, експерти припускають, що ціни на сало продовжать рости і надалі. До Нового року, заявляють вони, цінники піднімуться ще на 5-10 відсотків, а навесні відбудеться ще один різкий стрибок цін.
Чорна п'ятниця, 13 грудня: світла завтра не буде, Укренерго вводить нові графіки відключень
Нова мобілізація вже за 3 тижні: юрист попередив, що готують ТЦК і до чого готуватися
Урожаю не буде! Після якої обробки ґрунту заборонено сіяти кріп
Усюди сніг, дощ, морози та ожеледиця: погода вже завтра покаже свої ікла – прогноз на тиждень
До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що вартість сигарет скоро сильно зросте.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, які виробники труять українців підробленою ковбасою.
Також "Hyser" писав, що українських школярів у їдальнях почнуть годувати по-новому.