Напевно, кожна господиня хоч раз, але помічала, що сіль у сільничці з незрозумілих причин стає комкуватою або взагалі перетворюється на кам'яну масу. Головна причина цієї неприємності – висока гігроскопічність спеції. Адже недаремно існує лайфхак порятунку телефону після падіння у воду: варто покласти його на шар солі, як за кілька годин він запрацює як новенький. Так, стало відомо, як правильно зберігати сіль, щоб вона не збивалася в грудки.
Отже, кухонна сіль – приправа, яку господині використовують щодня. Ще б пак, хлорид натрію додають майже у всі страви. Однак він повинен відрізнятися такими характеристиками: сухість, розсипчастість, відсутність грудок. Але не всім і не завжди вдається зберегти стан продукту саме таким.
Сіль нерідко збивається в грудки. Вся справа в такій якості, як гігроскопічність - поглинання води.
Пари-трійки зернят зазвичай виявляється достатньо збереження сухості хлориду натрію.
Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження
Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали
Лесю Нікітюк знайшли в кущах в рідному місті: "Гусінь мене не з'їсть"
Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи
Річ у тім, що рис теж вбирає вологу. Причому справляється з цим завданням швидше і краще, ніж сіль.
Саме тому приправа, де є трохи крупи, залишається розсипчастою.
До речі, за допомогою рису можна також легко почистити кавомолку. Варто лише засипати в неї рис і змолоти його. Це дозволить видалити з кавомолки бруд, мастильний наліт і навіть неприємні запахи.
Читайте також:
Цей лайфхак полегшить життя всім: як швидко відмити гори посуду після застілля
Цвілі у ванній більше не буде: простий лайфхак, який вам точно допоможе
І навіть не доведеться здавати в хімчистку: простий спосіб, який допоможе позбавитися плям на килимі